< Terug naar overzicht

Bloedlink (14+)

NTjong

dinsdag 13 maartAanvang: 20:30Theater
Entree Normaal mrt
€ 14,00

Vroege Vogels mrt
€ 11,00

FHK 50%
€ 7,00

Koop kaartje
NTjong

Theater

Bloedlink (14+) NTjong


In een probleemklas heeft een docent haar leerlingen totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas.
De leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan - maar ook onderling broeit het - in heftige discussies over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

De talentvolle regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Over vrijheid, luiheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden.
De makers baseren zich op interviews en inspiratiebronnen als de film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Bloedlink is een samenwerking met DOX. Casper Vandeputte regisseert de urbane en energieke spelers van dit dynamische Utrechtse gezelschap. Hij maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus & The summer of ’96.

Regie Casper Vandeputte, spel Samora Bergtop, dans en spel diverse DOX-ers.

Entree € 14,00. Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 11,00. VorstVrijpas geldig.