< Terug naar overzicht

Kinderen van Judas

Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man

zaterdag 28 oktoberAanvang: 20:30Theater
Entree Normaal Okt
€ 16,00

Vroege Vogels okt
€ 13,00

FHK 50%
€ 8,00

Koop kaartje
Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man

Theater

Kinderen van Judas Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man


Vampiers bestaan. Punt.
Een vampier met een burn-out heeft zich teruggetrokken in het bos. Hij heeft alles wat hij ooit begeerde: talent, macht en het eeuwige leven. Toch is hij ongelukkig. Zijn verleden haalt hem in, en dat verleden blijkt bovenmenselijk ver terug te gaan.

Zijn oude bloeddorstige vrienden komen op bezoek in het bos. Ze willen dat hij weer naar de stad terugkeert. Om de tijd te doden spelen ze beroemde vampiers na: Gary Oldman als prins Vlad, Max Schreck in Nosferatu. Ze tikken de ene na de andere bloedfles achterover.
In de bosjes liggen vampierjagers op de loer, weerwolven likken hun poten. Verdwaalde Nordic walksters hebben nog geen idee van wat hen allemaal te wachten staat. Ze zijn maar pionnen in een heel oud spel…

Regisseur Jeroen De Man is dol op fantasy en liefhebber van Dracula en True Blood. Hij vraagt zich af of het allemaal wel ‘fantasie’ is. Hij is ervan overtuigd dat vampiers bestaan. Hoe kunnen we anders economische neergang, onvoorziene geweldsuitbarstingen en menselijk ellende verklaren? Met de spelers daalt hij af naar de schaduwwereld en brengt een barokke mix van humor, geschiedenis en bloedserieuze taferelen.

Regie Jeroen de Man, spel Judith van den Berg, Majd Mardo, Lisa Schamlé, Betty Schuurman, Joris Smit, Yves Vermeulen en Vincent van der Valk.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.