< Terug naar overzicht

met o.a. Bram van Helden en Michiel Deprez & Pieter Visser

Makershuis Tilburg: PREJAVU

vrijdag 8 decemberAanvang: 20:00Mix
Entree Normaal dec
€ 16,00

Vroege Vogels dec
€ 13,00

FHK 50%
€ 8,00

Koop kaartje
Makershuis Tilburg: PREJAVU

Mix

met o.a. Bram van Helden en Michiel Deprez & Pieter Visser Makershuis Tilburg: PREJAVU


PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus en theater doen je versteld staan.
Vanavond zien we o.a. Future Zen Garden van Bram van Helden en Fase van Michiel Deprez & Pieter Visser.


Future Zen Garden - Bram van Helden

We leven in een boordevolle tijd. Een overvloedige stroom van informatie, prikkels, standpunten en keuzemogelijkheden koekt aan in onze hersenpan. “Ik voel dat de ruimte in mijn hoofd regelmatig dichtslibt. Future Zen Garden komt voort uit een behoefte aan ruimte. Vanuit een gemis om waar te mogen nemen zonder een mening te hoeven vormen“
In Future Zen Garden is de mens afwezig. Zijn nalatenschap in de vorm van plastic vormt het landschap. Nu de plastic objecten niet meer in handen zijn van hun schepper hebben ze vrij spel. Dat zorgt voor onbegrensde mogelijkheden.

Het werk van Bram van Helden is een unieke mix-vorm van theater en beeldende kunst. Zijn werk is verrassend door een combinatie van eenvoud e´n magie. Juist het niet willen cree¨ren van een verhaal of betekenis op voorhand, maakt het bijzonder. Zijn werk daagt de toeschouwer uit zich opnieuw te verwonderen over de objecten die ons omringen.
Bram van Helden is verbonden aan het Makershuis Tilburg. Afgelopen maand werkte hij onder de vleugels van Het Zuidelijk Toneel aan Future Zen Garden.
Concept en uitwerking: Bram van Helden m.m.v. Thijn Kolk, Joep van Helden e.a.


Fase - Michiel Deprez & Pieter Visser

De beeldhouwer onthult het beeld door steen weg te kappen. Op die manier wordt in Fase iets tot stand gebracht door iets anders weg te laten. In deze voorstelling onderzoeken Michiel Deprez en Pieter Visser hoe je de verschillende fases van het jongleren (gooien, vliegen, vangen) uit elkaar kan trekken.
In het samenspel tussen jongleur en tennisballenautomaten verwateren de grenzen tussen mens en machine en voeren ze samen een choreografie van vallende ballen uit, die oneindig lijkt te duren.

Met Pieter Visser, Michiel Deprez, muziek Julian Vogel, dramaturgie Petra Eikelenboom.
Met de steun van Plan Brabant, Het klooster Breda, Podium Bloos, Festival Circolo en De NWE Vorst.


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 13,00. VorstVrijpas geldig.