De NWE Vorst

WELKOM BIJ THEATER DE NWE VORST (36)

WELKOM BIJ THEATER DE NWE VORST

 

In de Willem II-straat, verborgen in een historische villa, huist een bijzonder theater. De schaal is intiem en warm. Je zit in onze zalen dicht op de huid van acteurs of dansers en na de voorstelling zitten ze aan het tafeltje naast je. Dit theater heet De NWE Vorst. In ons aanbod heeft vermaak de inhoud niet verdrongen, maar gaan deze juist hand in hand. In een ontspannen sfeer en met plezier laten we zien wat er toe doet.

Missie

De NWE Vorst biedt een unieke live theaterervaring die je raakt. We dagen onszelf uit om met spraakmakende en actuele voorstellingen en activiteiten bijzondere belevenissen te creëren voor onze bezoekers. En we dagen onze bezoekers uit om zich te laten inspireren en wezenlijk onderdeel uit te maken van de voorstellingen en ontmoetingen met de makers.

De stad en haar makers

De NWE Vorst maakt veel werk van haar verbondenheid met de stad. Met regelmaat trekken we de stad in, vertonen daar onze kunsten en – nog belangrijker - we geven het talent uit jouw stad een kans. Jaarlijks maken veel jonge makers hier hun eerste voorstelling. Daarmee is onze handtekening gezet. Die is betrokken, stads en jong. Kom gerust langs. Dit theater is ook van jou.

Samenwerkingen

Wij willen een plek zijn voor Tilburg. Daarom geven we veel ruimte aan dat wat in Tilburg georganiseerd wordt en aan wat aansluit op onze ambitie de stad te verrijken en te verdiepen. Elk jaar gaan we talloze samenwerkingsprojecten aan en maken we ruimte voor gastvoorstellingen en festivals. Met liefde en plezier koppelen we hierbij theater aan muziek, video, debat, lezing of ontspanning en tonen we de creatieve programma’s van onze gasten.