< Terug naar overzicht

I will wait for you

Arno Schuitemaker jubileum

zondag 11 juniAanvang: 20:30Dans
Arno Schuitemaker jubileum

Dans

I will wait for you Arno Schuitemaker jubileum


Choreograaf Arno Schuitemaker maakte de afgelopen jaren grote indruk met een reeks krachtige voorstellingen, onontkoombaar en vol energie. Hij wordt inmiddels gezien als een van de meest vooraanstaande choreografen van de nieuwe generatie in de hedendaagse dans. De fysieke meeslependheid en magische eenvoud van zijn werk worden tot ver buiten de landsgrenzen geroemd.
10 jaar geleden studeerde Schuitemaker in Tilburg af aan de Fontys Dansacademie. Tijd voor een feestje! We vieren het met een reprise van zijn meest recente voorstelling I will wait for you die opnieuw in Theater De NWE Vorst te zien is.

I will wait for you uit 2016 was zijn persoonlijkste werk tot dan toe. Voor het maken ervan nam Arno Schuitemaker het ongrijpbare karakter van de liefde als zijn bron voor inspiratie. Van begin tot eind ontwikkelt de voorstelling zich als één geheel met een vloeiend verloop. Door te spelen met duisternis en schemering zie je in eerste instantie alleen vage contouren van lichamen. Met een geleidelijke opbouw die het gevoel van voldoening uitstelt, vervliegt vervolgens ieder logisch
gevoel voor tijd. De drie dansers geven zich volledig over aan hun bewegingen, alleen, maar voortdurend verbonden met elkaar. Van sluimer tot sluimer kun je als toeschouwer meeliften op een escalerende trip van het lichaam. I will wait for you is als een trance, een magnetische ervaring die voelbaar blijft nadat de voorstelling voorbij is.

‘Waarin deze productie excelleert, is de opbouw. De gelijkmatigheid waarmee die ene beweging transformeert en tot bloei komt, is fantastisch.’
(**** de Volkskrant, Mirjam van der Linden)

Concept, choreografie Arno Schuitemaker, dans Revé Terborg, Jenia Kasatkina, Stein Fluijt, dramaturgie Guy Cools, muziekcompositie Wim Selles.

Voorafgaand aan de voorstelling, om 19.00 uur is iedereen welkom bij het interview dat dramaturg Guy Cools heeft met Arno, waarin wordt teruggeblikt op zijn werk van de afgelopen jaren. Guy en Arno ontmoetten elkaar in 2008 in Wenen en sinds 2013 werken ze samen, altijd in dialoog over inspiratiebronnen, artistieke vertalingen en creatieve werkprocessen.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 juni) € 13,00. VorstVrijpas gratis.