< Terug naar overzicht

Het Debuut - talent van de toekomst

Rudolphi Producties

woensdag 27 septemberAanvang: 20:00Mix
Rudolphi Producties

Mix

Het Debuut - talent van de toekomst Rudolphi Producties


Nieuwsgierig naar het theatertalent van de toekomst en als eerste de pas afgestudeerde makers zien? Dat kan! Het Debuut van Rudolphi Producties zet nieuw theatertalent in de schijnwerpers en beloont de meest in het oog springende eigen voorstellingen van de Nederlandse toneelacademies met een gezamenlijke tournee. De voorstellingen zijn geselecteerd tijdens het International Theatre School (ITs) Festival. De makers laten je kennismaken met hun verfrissende en beeldende manier van theater maken. Alle zintuigen worden maximaal geprikkeld.
Een avontuurlijke avond met drie korte voorstellingen, waarbij gastvrouw Louise de Koning je langs de voorstellingen leidt. Na afloop van de voorstelling kun je kennis maken met de makers tijdens een nagesprek.

Rudolphi Producties is het productiehuis voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

Nick Livramento Silva & Joey Schrauwen: What sounds like now
Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen. De jury: “Nick en Joey doen iets wat zelden vertoond is in het theater. Wij hebben ademloos zitten kijken naar een van de meest gedurfde performances die we ooit gezien hebben”.
Concept, spel en regie Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen.

Romano Haynes: The Seed of Life
Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen.
Ga met Romano mee op reis langs de herinneringen uit zijn verleden, langs proza en spoken word. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu.
“Romano toont zich een meesterverteller. In een simpele maar o zo dwingende vorm neemt hij ons mee in zijn meest persoonlijke geschiedenis. Het is onvermijdelijk en vertelt ons een verhaal uit een cultuur die ver lijkt maar door de geschiedenis heen de onze is geworden” aldus de jury.
Concept, tekst en spel Romano Haynes, zang Yorlenie Delgado Faria, regie Tjon Rockon, lichtontwerp Dennis Vooren.

Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke: Körper Körper
Körper Körper onderzoekt het concept van lichaam, gender en identiteit. Door middel van mysterie en humor bevragen de performers deze hedendaagse vraag, die zij benaderen op een persoonlijke en universele wijze. Wat betekent man zijn? Wat betekent vrouw zijn? En is er een plek waar de twee seksen in elkaar overgaan? Rauwe dans en elektronische beats brengen je in een hypnotiserende trance waarin alles in elkaar overvloeit.
De jury over de voorstelling: “Op subtiele wijze wordt de genderproblematiek aan de kaak gesteld. Op ingenieuze wijze wordt muziek, beweging en beeld tot een krachtige performance versmolten die ons allen aangaat”.
Creatie en performance Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke, compositie en geluidsontwerp Kasper Föhres. Met dank aan: ArtEZ; Jochem Naafs, Gemma Jelier, Aryeh Weiner, Reut Aviran, Hillary Blake Firestone, Generale Oost; Eve Hopkins, Daphne Storms, Rob Daanen, Simone van Berkel.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 sep) € 13,00. VorstVrijpas gratis.