< Terug naar overzicht

Gidsland

Mugmetdegoudentand

zaterdag 11 novemberAanvang: 20:30Theater
Mugmetdegoudentand

Theater

Gidsland Mugmetdegoudentand


Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.
Deze mensen treffen elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal op elkaar. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Het eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap mugmetdegoudentand maakt al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft. Belangrijk is daarbij het onderscheid tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Schrijver Nathan Vecht en regisseur Lineke Rijxman maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?
  
Regie Lineke Rijxman, tekst Nathan Vecht, spel Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder, Ilke Paddenburg.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 nov) € 15,00. VorstVrijpas geldig.