< Terug naar overzicht

Met o.a. Talitha De Decker, Judith Clijsters en LaPiratesse

Makershuis Tilburg: PREJAVU

woensdag 4 oktoberAanvang: 20:00Dans
Makershuis Tilburg: PREJAVU

Dans

Met o.a. Talitha De Decker, Judith Clijsters en LaPiratesse Makershuis Tilburg: PREJAVU


PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus en theater doen je versteld staan.

Vanavond zien we Tinkling van Talitha De Decker, Samen met een componist, een architect en twee dansers interpreteert zij de sportieve uitdaging van de Filippijnse volksdans Tinikling, waarin de uitvoerders behendig manoeuvreren tussen bewegende bamboestokken.
Van Judith Clijsters zien we Bored to Death. Deze Belgische choreografe maakte vorig jaar de felgesmaakte Same Self Defined, 28 years later, een solo over identiteit. Deze keer onderzoekt ze de zeer hedendaagse drang om ons lijf te ontwikkelen.

LaPiratesse is een performance-band bestaande uit twee muzikanten (Rob van Barschot en Wouter de Belder) en een danseres als frontvrouw (Inez Wolters).
LaPiratesse speelt zoals een live band zou doen. Maar. De nummers zijn als het ware korte performances; ze worden niet met zang maar met dans, tekst en excentrieke kostuums ingevuld. Zo creëert de band een brede waaier van uiteenlopende sferen en beelden; het ene moment lieflijk, poëtisch en ondeugend, dan weer lelijk, snoeihard en zonder genade.


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00. VorstVrijpas gratis.