< Terug naar overzicht

Avondprogramma

Moving Futures

vrijdag 26 januariAanvang: 19:00Dans
Moving Futures

Dans

Avondprogramma Moving Futures


AVONDPROGRAMMA VR 26 JAN

19:00 uur tot 20:00 uur (doorlopend):

Onderzoeksinstallatie Katja Heitmann 
Katja Heitmann creëert kunstwerken die onderdeel worden van een bestaande realiteit; haar werk heeft invloed op voorbijgangers en omgeving. In Pandora’s DropBox en verwante projecten als Tearing Machine en Siri Loves Me onderzocht Katja in welke mate een vergaande controle over het lichaam ons tot machines maakt of juist het meest menselijke in ons naar boven brengt. In het nieuwe jaar werkt Katja aan nieuwe projecten. Voorafgaand aan en als onderdeel van haar creaties doet ze nauwgezet onderzoek. De afgelopen weken, helemaal aan het begin van het denken en proberen rondom haar nieuwste inzichten trok ze zich terug in de luwte van een ruimte met vier muren. Speciaal voor het Moving Futures Festival Tilburg opent ze in deze prille research-fase de deuren voor ons, haar publiek.

Sabine Molenaar/Sandman - Let’s weave our findings together - Impro-installatie
Onder de naam Sandman maakt Sabine Molenaar beeldrijke voorstellingen, films en installaties waarin de associatieve logica van het dromen regeert en ze personages laat transformeren. Voor haar volgende film en duet verrijkt Sabine haar eigen associaties met die van haar publiek en onderzoekt ze welke bewegingstaal daarbij hoort. In deze impro-installatie zet Sabine haar lichaam in als een soort organisch verwerkingssysteem voor talige input van buiten. Ieder woord wordt ontvangen en met een rituele concentratie verteerd. Zo verkent ze de rijkdom en persoonlijke inkleuring van abstracte begrippen als stilte en rust, maar ook die van angst, onzekerheid en twijfel. Met Sabines lichaam als kompas, overstijgen we samen de grenzen van onze gedachten. Of zoals Sabine het zelf zegt: “Welcome inside my associative brain. I hear your input. You see my transformation?”


19:00 uur tot 20:00 uur
Pop Up Cinema & Moving Futures: Talent Talks film & dans

20:30 uur
Connor Schumacher: Transitioning Performance
Treed binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties, muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt de toeschouwer het perspectief van de performer en wordt je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen.

Transitioning Performance is een creatie van Connor Schumacher. Tijdens het Moving Futures festival nodigt hij de bezoekers uit om het work-in-progress te beleven alvorens het in première gaat tijdens het Motel Mozaïque Festival in Rotterdam.
Concept Connor Schumacher, Performance Christopher Tandy, Orla McCarthy, Nicolas Coutsier, productie Dansateliers.

21:10 uur
Dans & Durf: Edit this Post
Dans & Durf is de schrijfcursus voor creatieve schrijvers die nieuwe woorden durven zoeken voor dans, door Domein voor Kunstkritiek & DansBrabant. De schrijvers lezen voor uit hun meest avontuurlijke essays en geven een spannende preview van Edit this Post, zodat bezoekers zelf aan het einde van de avond aan de slag kan. Edit this Post is collaboratief schrijven in real time. In dit interactieve nagesprek schrijft publiek samen een kritiek van de avond. Iedereen mag bijdragen!

21:25 uur
Pauze
Buiten in de tuin: Cinedans vuurkorven filmprogramma

21:55 uur
Fernando Belfiore: The Cave
De live installatie The Cave is een gelaagde dialoog tussen performance, registratie en projectie. Fernando Belfiore speelt met de huidige trends. Hij verkent de projectie als een medium om een toekomstscenario te voorspellen. Psychedelische sferen, kleuren, paradijselijke afbeeldingen, animaties en objecten worden live gemanipuleerd en geprojecteerd op het scherm. Als een live DJ voor zijn eigen dans, speelt hij met het ambigue engagement van de vaporwave subcultuur, tegen het kapitalisme van de consument en het populaire vermaak.
Choreografie: Fernando Belfiore. Productie: Dansmakers Amsterdam

22:25 uur
Nagesprek Edit this Post
Edit this Post is collaboratief schrijven in real time. In dit interactieve nagesprek schrijft publiek samen een kritiek van de avond. Iedereen mag bijdragen!