< Terug naar overzicht

ROMP

De Gemeenschap

zaterdag 9 decemberAanvang: 20:30Theater
De Gemeenschap

Theater

ROMP De Gemeenschap


 

Vitaal theater over de dood.
Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen.
Dit alles overkomt de vrouw uit ROMP, het nieuwe stuk van De Gemeenschap.

Karina Holla belichaamt deze vrouw. Ze is tot bijna niets meer in staat, maar hartstochtelijk praten over de beelden en spookbeelden van haar leven, dat kan ze nog wel. En dat doet ze, hartstochtelijk.
Aan haar bed zit, zwijgend, een man (Gerardjan Rijnders). Hij luistert. Of niet? Misschien kent hij al haar verhalen al, misschien wil hij ze niet horen. Hij blijft een nabije vreemde. Pas als de vrouw eindelijk niet meer praat en met de onbeweeglijkheid van een dode in haar bed ligt neemt hij het woord.

ROMP gaat over herinnering, over het denken dat doorgaat terwijl het lichaam niet meer kan. Over teleurstelling, maar ook over warmte en kleuren die kunnen worden teruggeroepen. ROMP toont het leven door de ogen van een oude vrouw die gaat sterven, bitter maar op een grimmige manier ook vrolijk.

Regie Roy Peters, tekst Rob de Graaf, spel Karina Holla en Gerardjan Rijnders.
ROMP wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het BNG Cultuurfonds en het Lira Fonds.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 15,00. VorstVrijpas geldig.