< Terug naar overzicht

RULE OF THREE

GRIP / Jan Martens

donderdag 14 decemberAanvang: 20:30Dans
GRIP / Jan Martens

Dans

RULE OF THREE GRIP / Jan Martens


RULE OF THREE neemt als uitgangspunt onze vaardigheid om snel te zappen van de ene indruk naar de andere. Een collectie scènes echoot de fragmentarische beleving van de werkelijkheid die het gevolg is van deze overdaad aan prikkels.

RULE OF THREE is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Het is een collectie kortverhalen die geschreven wordt met lichamen, licht, muziek, kostuums en tekst. Een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede. Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens samen met de Amerikaanse producer en drummer NAH wiens muziek bestaat uit live en geprogrammeerde drums die hij mixt met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Performers Steven Michel, Julien Josse en Courtney May Robertson gaan op het podium de dialoog aan met NAH’s eclectische muziekcompositie en drijven de zintuiglijke prikkeling steeds verder op.

Van Jan Martens, met Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett,
muziek en uitvoering NAH, met kortverhalen van Lydia Davis © Denise Shannon Literary Agency, Inc.
Productie GRIP, coproductie deSingel internationale kunstcampus, Théâtre de la Ville – Paris met Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDCN I Roubaix – Hauts-de-France en tanzhaus nrw,
met steun van STUK Kunstencentrum en Grand Theatre,
met financiële steun van de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen,
met dank aan Marc Vanrunxt en Anne-Lise Brevers.

Entree € 18,00. VorstVrijpas geldig.

Lees hier een interview tussen Jan Martens en huisdramaturg Rudi Meulemans over het thematische uitgangspunt van Rule of Three.