< Terug naar overzicht

Met open ogen

Het Magazijn Theaterproducties

zaterdag 23 septemberAanvang: 20:00Theater
Het Magazijn Theaterproducties

Theater

Met open ogen Het Magazijn Theaterproducties


TE GAST
Het is zo absurd dat je het een slechte grap lijkt: je stuurt een groepje vrijwel onbewapende VN militairen een oorlogsgebied in en je hoopt dat ze alleen met hun aanwezigheid een etnische zuivering kunnen voorkomen. Was het maar een grap.

Van 1992 tot 1995 diende het Nederlandse leger onder de vlag van de VN tijdens de oorlog in Bosnië en Herzegovina. Alhoewel de beelden van deze gruwelijke oorlog elke avond het journaal haalden besloot de Nederlandse regering toch een vredesmacht te sturen die nog geen vlieg dood kon en mocht slaan.

Met Open Ogen is een pilot voor een voorstelling die in 2018 in première gaat. In deze voorstelling vertellen drie Bosnië veteranen over de gruwelijke oorlog waar ze getuige van zijn geweest, maar vooral over de koude douche die ze bij thuiskomst kregen. De vraag is dan ook waar hun PTSS symptomen door getriggerd zijn: de oorlog of de thuiskomst.
Het Magazijn Theaterproducties maakt theater vanuit een fascinatie over alles waar je mee rondloopt maar wat je niet ziet.

Tekst en regie Boy Jonkergouw, spel Stephan Mertens, Raymond Braad, Antoon Van de Wiel, Prisca van der Mullen, artistieke leiding Lotte Penning.
Na de voorstelling is er een nagesprek in met de spelers in de zaal.

Entree € 12,00. VorstVrijpas niet geldig.