< Terug naar overzicht

de kluizenaar #1: Joris van Laak

[prod]nu

vrijdag 22 septemberAanvang: 17:00Makershuis
[prod]nu

Makershuis

de kluizenaar #1: Joris van Laak [prod]nu


De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… U kunt het zien op de tweede en vierde vrijdag van de maand, rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.

Na jarenlang in collectief verband te hebben gewerkt vindt beeldend kunstenaar Joris van Laak zichzelf op zoek naar zijn eigen identiteit in zijn werk. Hij omarmt uiteindelijk zijn oude liefde: non-lineaire, poëtische performances met een sterk theatrale invalshoek.

Samen met drie avontuurlijke spelers sluit hij zich een week lang op in de kluis van De NWE Vorst. Voortbewogen door het gedachtegoed van onder andere Jung, Barthes en Bergson onderzoeken zij bewustzijn, verandering en gêne in een Lynchiaanse karaokebar.

Fysiek. Vreemd. Onuitstaanbaar. Enigmatisch. Theatraal. Afgrijselijk. Bar slecht. Eigenzinnig. Absurdistisch. Totalitair. Links. Saai. Geestverruimend. Muzikaal. *doorhalen wat niet van toepassing is.

‘Verwoorden waar je van houdt is tot mislukken gedoemd.’

Entree gratis.