< Terug naar overzicht

Lezing/ Human Rights Tattoo Family Assembly

Tilburg Cowboys

zondag 17 septemberAanvang: 16:00Lezing
Tilburg Cowboys

Lezing

Lezing/ Human Rights Tattoo Family Assembly Tilburg Cowboys


 

Human Rights Tattoo SalonSinds 2012 vliegt het Tilburgse kunstproject Human Rights Tattoo de wereld over om de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens letter voor letter op 6773 mensen wereldwijd te tatoeëren. Tijd om terug te keren naar de thuishaven met een koffer vol verhalen. Tenslotte is nergens ter wereld de ‘Human Rights Tattoo dichtheid’ zo hoog als in Tilburg.

Sander van Bussel, Tilburg Cowboy en de bedenker van Human Rights Tattoo, neemt je tijdens de salon mee op reis over de wereld, waar je kennis maakt met de Human Rights Tattoo community; studenten, advocaten, vluchtelingen, activisten, mensen uit de LGBT-community, politici etc. Uiteraard komen ook de Tilburgers aan het woord tijdens de salon om over de impact van hun Human Rights Tattoo te vertellen.

Premiere mini-docu LGBT in Moscow
Filmmaker Kim Vreys reisde met Human Rights Tattoo mee naar Rusland om een mini-documentaire te maken over LGBT rechten in Rusland. In de documentaire maak je kennis met jonge Russische activisten die een Human Rights Tattoo laten zetten als een vorm van protest en verbondenheid met de wereld.

Meet your Tattoo Family!
Human Rights Tattoo roept iedereen met een Human Rights Tattoo op om zondagmiddag 17 september om 15.30 bij elkaar te komen bij de Wall of Rights op de Heuvel, Tilburg voor een groepsfoto. The Wall of Rights is een rondreizende tentoonstelling waarin de eerste helft van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens in tattoos te lezen is. De Wall of Rights is nog tot en met 6 oktober in Tilburg te zien.

Programma
15.30uur Groepsfoto bij Wall of Rights (Heuvelplein)
16.00uur Human Rights Tattoo Salon @ De NWE Vorst met o.a.
- Premiere mini-docu Kim Vreys
- Sander van Bussel
- Special Guests
- Q&A
17.00 uur Borrel en napraten

Entree gratis.