< Terug naar overzicht

JONGA 2.0

OKTOBER DANSMAAND: DOX en Jazzart Dance Theatre (Kaapstad)

zondag 29 oktoberAanvang: 19:30Dans
OKTOBER DANSMAAND: DOX en Jazzart Dance Theatre (Kaapstad)

Dans

JONGA 2.0 OKTOBER DANSMAAND: DOX en Jazzart Dance Theatre (Kaapstad)


In 2015 werkten DOX en Jazzart Dance Theatre uit Kaapstad samen aan een uitwisselingsproject met jonge getalenteerde dansers uit beide landen. Het resultaat van de residencies in Utrecht en Kaapstad werd in beide landen getoond tijdens het Afrovibes-festival; deze korte voorstelling was daar een doorslaand succes en de hit van het festival. Nu is van JONGA een volwaardige voorstelling gemaakt JONGA 2.0 die in oktober door het land toert.

Wie ben ik en wie is die ander? Wat zijn onze gewoontes en hoe oordelen we? In JONGA 2.0 krijgen die observaties vorm in een hedendaagse shake van verschillende dansculturen en stijlen. Rode draad is de altijd aanwezige slag van het hart: de beat. Die zit tenslotte in ieder van ons.

JONGA (‘kijken’ in de Xhosa-taal) is een ontmoeting tussen dansers en dansmakers uit Nederland en Zuid-Afrika. Een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt, en die een interessante samenhang tussen dans en video gebruikt.

Choreografie Erik Bos, Elvis Sibeko, dans Elvis Sibeko, Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Aviwe November, artistieke coaching Hildegard Draaijer, Victor Mentink.

Entree € 14,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 11,00. VorstVrijpas geldig.