< Terug naar overzicht

Being

Bára Sigfúsdóttir

woensdag 7 maartAanvang: 19:30Dans
Entree Normaal mrt
€ 14,00

Vroege Vogels mrt
€ 11,00

FHK 50%
€ 7,00

Koop kaartje
Bára Sigfúsdóttir

Dans

Being Bára Sigfúsdóttir


Gedreven door een blijvende nieuwsgierigheid naar andere culturen en de ontwikkeling van beweging in andere contexten dan de hare, reisde de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir in 2014 af naar Teheran (Iran) om er deel te nemen aan het UNTIMELY Festival. Tijdens de workshop die ze mocht leiden, raakte ze geïntrigeerd door de kwaliteiten en uitstraling van twee lokale artiesten, Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi. Deze ervaring plantte het zaadje voor een blijvende artistieke affiniteit tussen het drietal met als resultaat Bára’s nieuwste creatie being waarbij ze - voor het allereerst – niet zelf op het podium staat maar eerder de ontmoeting tussen Masoumeh en SeyedAlireza op scène vorm zal geven.

Elk menselijk wezen heeft een lichaam. Met dit lichaam drukken we ons uit in de wereld, het is een primair element dat we allen met elkaar delen. In being zal het lichaam als gemeenschappelijke grond fungeren om op onderzoekende wijze een dialoog te voeren tussen de West-Europese en Iraanse (en bij uitbreiding de Midden-Oosterse) cultuur en maatschappij. Het lichaam wordt als een poëtisch instrument ingezet dat subtekst creëert; het bewegende lichaam drukt zich uit in meerlagige sensaties en ervaringen. De ontmoeting tussen lichamen, tussen de artiesten op scène maar ook tussen hen en het publiek, zal dienen als een sober gebaar. Een plek om, eerder dan onze verschillen te benadrukken, te onderzoeken wat we met elkaar gemeen hebben.

Choreografie Bára Sigfúsdóttir, gecreërd met en uitgevoerd door Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi, muziek Eivind Lønning.

Voorstelling ihkv International Choreographers Week 2018 - In Between Dance Cultures.

Entree € 14,00. Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 11,00. VorstVrijpas geldig.