< Terug naar overzicht

swan[remix]

Sounding Bodies: Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd

zaterdag 14 aprilAanvang: 20:30Dans
Entree Normaal apr
€ 16,00

Vroege Vogels apr
€ 13,00

FHK 50%
€ 8,00

Koop kaartje
Sounding Bodies: Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd

Dans

swan[remix] Sounding Bodies: Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd


Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste. Het maakte haar wereldberoemd. De melodie ervan, ‘De Zwaan’, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.

In swan[remix] brengen contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd (Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui) en celliste-performer Jacqueline Hamelink dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven 5 totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van ‘De Zwaan’, een nieuwe ‘hit’. Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëren Jacqueline en Johnny een aantal ‘zwanen’, die samen een veelkleurig geheel vormen.

De voorstelling beweegt zich tussen uitersten, van gelikte popsong tot duistere soundscape tot hedendaags klassiek, waarin de gelauwerde performers Hamelink en Lloyd alle ruimte nemen om ongegeneerd te spelen en elkaar maximaal uitdagen.

swan[remix] is een co-productie met Dans Brabant en November Music en wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Makersfonds Tilburg, Prins Bernard Cultuurfonds en BKKC Impulsgelden.

Concept en uitvoeringJacqueline Hamelink en Johnny Lloyd, muziek Aart Strootman, Camille Saint-Saëns, Dyane Donck, Guy Harries, Laetitia van Krieken en Richard van Kruysdijk, dramaturgie Arthur Kok en Pietjan Dusee, techniek Maarten Blom, coproducenten DansBrabant en November Music.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 apr) € 13,00. VorstVrijpas geldig.