< Terug naar overzicht

Makershuis Tilburg: Prejavu

met o.a. The Hangman Radio Show en Eleni Ploumi

vrijdag 6 aprilAanvang: 20:00Mix
met o.a. The Hangman Radio Show en Eleni Ploumi

Mix

Makershuis Tilburg: Prejavu met o.a. The Hangman Radio Show en Eleni Ploumi


PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus en theater doen je versteld staan.
Vanavond zien we: 


Elysia Mc Mullen  
Danssolo: Directly You'll Be Directed In The Right Direction

Who guides you when you loose your sense of reality?

Elysia over de voorstelling: "Amoebe, is a type of cell or organism which has the ability to alter its shape, primarily by extending and retracting pseudopods. Microbiologists often use the terms "amoeboid" and "amoeba" interchangeably for any organism that exhibits amoeboid movement. With this as source of inspiration I have been researching in the transformation of the body, from being alienated to animalistic to human. The Amoeba is been driven into schizophrenia from what it eats. There is a confusion happening between the body and the mind. Which one cannot control."


Eleni Ploumi
De Kluis (research presentatie)

Eleni presenteert tijdens deze Prejavu de uitkomst van haar onderzoek dat zij een week eerder deed in De Kluis.
Voor Eleni is de dansvloer een speeltuin van associaties. Ze gebruikt haar dans/beweging om de gevestigde normen en waarden in de maatschappij ter discussie te stellen. Door te werken met herkenbare beelden en situaties, in combinatie met de maakbaarheid van het lichaam, daagt ze zichzelf en het publiek uit na te denken over wat sociaal, mentaal of emotioneel acceptabel is. Haar performance wordt gekenmerkt door intense fysieke beweging in combinatie met theatrale elementen, altijd op zoek naar fysieke en mentale grenzen.

BARRY (Karel Tuytschaever)
Korte docu: Joery kijkt naar TOM  (English subtitles)

De korte docu Joery kijkt naar TOM werd gemaakt gedurende het maakproces van de nieuwe voorstelling TOM van BARRY/Karel Tuytschaever, die op 6 mei in première gaat in Theater Zuidpool te Antwerpen. Joery Erna, maker van de documentaire, poogde niet louter een making of te maken, maar zijn portret van Karel als mens en maker. De documentaire staat autonoom naast de voorstelling als tijdsdocument en is tijdens deze Prejavu voor het eerst te zien.


The Hangman Radio Show
Lonely, loud and out of it
Performance in het kader van Café Theater Festival Tilburg

The Hangman Radio Show is een multimediaal performance collective van Camille Paycha, Thijs Veerman en Noortje Sanders. Ze combineren kunst, circus, scenografie, techniek, radio en nog veel meer. Ze zijn onderdeel van de eerste editie van het Café Theater Festival Tilburg en zullen hun voorstelling laten zien tijdens Prejavu.

If movement becomes light,

and light becomes sound,

does person become party?

Don’t look at yourself through the TV and listen to the music

We are all lonely on the dance floor

You have a date tonight

with candles and a disco ball


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 apr) € 13,00.