< Terug naar overzicht

ECHO THE NOW

Anet van de Elzen

dinsdag 15 meiAanvang: 20:00Film
Anet van de Elzen

Film

ECHO THE NOW Anet van de Elzen


De Terugkeer Van De Performance is de titel van twee evenementen die PARK in samenwerking met De NWE Vorst organiseert, vooruitlopend op een performance festival dat medio 2019 zal plaatsvinden. Het is tevens een knipoog naar het gelijknamige werk van René Daniels uit 1987 waarin de prestatie van de kunstenaar centraal staat.
Als opmaat voor dit festival slaan PARK en De NWE Vorst alvast de handen in elkaar met twee korte evenementen van twee performancekunstenaars die hun roots in Tilburg hebben: Anet van de Elzen en Toine Horvers.

De schommelstoel kraakt, de mondharmonica ademt, de pen krast, borden vallen in stukken.
Geluid geeft ritme aan de beelden, zang groeit in volume. De vrouw zingt. Haar gezicht onbedekt en schoon. In trance beweegt ze op het geluid, haar stem vindt een climax tussen wanhoop en hoop - en breekt. Zij opent haar ogen. We zijn in het nú. Het leven gaat voorbij zonder dat je erbij stil staat, de jeugd is er alleen om op terug te kijken. De onschuld van een kind kunnen we niet vasthouden. Kon dat maar. We kunnen alleen de echo ervan horen.

Echo The Now is een cinematografische interpretatie van de performances van beeldend kunstenaar Anet van de Elzen. Door krachtige fysieke beelden geeft zij het publiek van haar live-events een geconcentreerde meditatieve ervaring van tijd. In Echo The Now verbeeldt zij een associatief verhaal over begin en eind, continuïteit en pauze, jeugd en ouderdom. De rijke beeldentaal wordt gecombineerd met een soundtrack die ontstaat door haar adem, stem en zang.

Een film van Anet van de Elzen
Producent: Digna Sinke / SNG Film

Entree € 5,-. Dit is inclusief een consumptie (bier/wijn/fris/thee/koffie).