< Terug naar overzicht

zaterdag 25 oktoberAanvang: 21:00Mix
TilburgvoorCultuurNACHT

Mix


Cultuurnacht Tilburg gaat verder als TilburgvoorCultuurNACHT. Het wordt de vierde editie. Zaterdag 25 oktober staat garant voor een cultureel uitje vol verrassingen, ontmoetingen en bijzondere programma’s van Tilburgse makelij. Welke instellingen er mee doen en wat er precies gaat gebeuren, is nog niet zeker. Het programma van de TilburgvoorCultuurNACHT wordt per 10 oktober bekend gemaakt.

Va. 19.30 uur:  Incubate / Gijs Verhoofstad - installatie
De 25-jarige kunstenaar projecteert hierbij beelden van zonsondergangendoor een aquarium met vissen heen. Verhoofstad zegt over zijn werk dathij wil dat ze intense ervaringen bewerkstelligen, net als religie. Hijwil dat ze in-your-face, intens en toegankelijk zijn.

21.00, 22.00 en 23.00 uur: Leen Braspenning/HZT: Lost Reality
Theatermaakster Leen Braspenning reisde een paar jaar geleden naar Kroatië om met eigen ogen te zien wat de oorlog in voormalig Joegoslavië met de mensen in dat land gedaan heeft en nog steeds doet. Ze interviewde en filmde daar een vader en zijn zoon. De vader heeft een posttraumatisch stresssyndroom overgehouden aan de oorlog en wil er absoluut niet meer over praten. Zijn leven staat in het teken van de verzorging van zijn gehandicapte zoon. Maar juist zijn zoon, en met hem vele andere zonen, zoeken naar de (oorlogs)verhalen van hun vaders, hun helden.
De twee leven in een spagaat. De vader wil niet herinnerd worden aan de oorlog. De gruweldaden van toen mogen nooit meer plaatsvinden. Maar de nationalistische gevoelens, waar vele machthebbers gebruik van maakten om hun oorlog mee te voeden, lijken onontkoombaar te worden doorgegeven aan de volgende generatie.
Concept en regie Leen Braspenning, spel Mark Kraan.

21.00 - 23.00 uur: Katja Grässli:Can't look trough your eyes
In ‘Can’t look trough your eyes’ geeft choreografe Katja Grässli een theatrale twist aan de traditionele Chinese dans in een associatieve mystieke solo door danseres Beh Jinn Lauw. Theatrale danstaal, waarin het publiek de strijd van een vrouw observeert, tegen de obstakels die haar belemmeren om haar eigen identiteit te vinden. Mede mogelijk gemaakt door DansBrabant en Dance Limerick (Ierland).

Vanaf 24.00 uur: NachtClub De NWE Vorst
Eens per jaar is De NWE Vorst de zwoelste nachtclub van Tilburg. Wordt het deze keer muziek van Heino of van Dennie Christiaan? Wij trekken alle registers open met DALLI DALLI, Schlager der 70'er mit einem Augenzwinkern!

Online koop je tickets voor € 10,00 via  www.tilburgvoorcultuur.nl.
Bij de kassapunten van Paradox, De NWE Vorst en Factorium koop je tickets voor € 12,50.