< Terug naar overzicht

L'Avventura-avond maart

L'Avventura

zaterdag 7 maartAanvang: 20:00Mix
L'Avventura

Mix

L'Avventura-avond maart L'Avventura


Elke eerste zaterdag van de maand is tevens de meest avontuurlijke avond van de maand. Een route langs verschillende locaties in de stad met voor ieder wat wils: theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, circus of dans, het is altijd weer een verrassing.

In De NWE Vorst
Alida Dors/Backbone: Oogst

Hiphop bevrijden uit het hokje waar het al jaren in zit. Dat is waar stichting Backbone zich op richt, de stichting waar Alida Dors de artistiek leider van is. ‘Alida Dors weet bruggen te slaan; tussen danstalen en tussen publiek. Tegelijkertijd blijft ze het onbekende opzoeken’. Met deze uitspraak door de jury, won zij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.
In Oogst bewegen vier dansers van de ene strakke opgezette formatie naar de andere. Hun identiteit, hun bewegingsidioom, heeft overduidelijk elementen van de hiphop en Surinaams Aukaanse traditionele dans in zich. Door de dans steeds meer te ontdoen van zijn bravoure graven de dansers dieper in hun ‘zijn’.
Oogst is een zoektocht naar de ruimte die de mens nodig heeft om individu te zijn en zijn ware identiteit te vinden.
‘Alida Dors is niet zoals de meeste hiphopchoreografen. Terwijl velen krampachtig vasthouden aan de hiphop pur sang, heeft Dors zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel.’(Het Parool)

Choreografie Alida Dors, dans Donna Chittick, Sarah Mancini, Quincy Ignacia, Jason de Witt, muziek Diego Soifer.

Ahilan Ratnamohan: Drill
In Drill nemen drie dans-atleten het tegen elkaar op in een oneindige zoektocht naar hun fysieke limieten. Ze dagen elkaar en zichzelf uit in een spel van sprongen, draaien, versnellen en vertragen. Er ontstaat een explosie aan kracht en uithouding.

Ahilan Ratnamohan verweeft in Drill de beweging als puur sportgegeven met de dans als esthetisch instrument. Deze choreograaf-regisseur afkomstig uit Australië en met Sri Lankaanse origine verbindt op een heel eigenwijze manier sport met dans en theater.

Choreografie Ahilan Ratnamohan, performance Ahilan Ratnamohan, Immanuel Dado, Arno Wauters, dramaturgie Kristof Persyn, lichtontwerp: Wouter Dupon. Co-productie met PICA, FORM Dance Projects, CC Berchem, De NWE Vorst.
Met dank aan de Vlaamse overheid en de Australia Council for the Arts.