< Terug naar overzicht

Vespers & Completen

Iksperiment

zaterdag 13 septemberAanvang: 20:30Theater
Iksperiment

Theater

Vespers & Completen Iksperiment


‘Aan tafel, acht mannen. Op tafel, acht flessen. Acht glazen. Rook en as.’
Een naargeestig etentje in een aftandse vreetschuur biedt ruimte aan acht mannen die in hun gedeelde eenzaamheid de weg kwijt zijn. Het enige dat hen verenigt is de ruimte, hun verlangen gehoord of gezien te worden en natuurlijk de versnaperingen. Vergeefs op zoek naar harmonieuze saamhorigheid vormt Vespers & Completen een prismatische beeld van de menselijke onmacht om werkelijk contact te maken met anderen.

Vespers & Completen is het laatste hoofdstuk uit het experimentele vierluik van kunstenaarscollectief Iksperiment met Het Getijdenboek als inspiratiebron, een klassiek gebedenboek dat de dag en het jaar verdeelt in terugkerende tijdvakken. De vespers en completen vormen samen het einde van de cyclus en staan voor de avond, de afsluiting van de dag, de herfst en de winter.

Voor Vespers & Completen is het collectief uitgedijd tot een ensemble van 15 kunstenaars die allemaal hun unieke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze voorstelling. Zij zijn in alfabetische volgorde: Marc van de Berg, Bram Donders, Pjotr Eijkenboom, Jeroen Klomp, Jonas Kocx, Arthur Kok, Joris van Laak, Sabine de Lat, Lyssa Lietar, Geert Oosterhof, Geert Jan van Ouwendorp, Gijs van Schijndel, Lucas Schlicher, Ties van de Ven en Joel Zaagman.

www.iksperiment.nl