< Terug naar overzicht

Touch me & Daily Madness (Ned. première)

Dansmaand: Doublebill Sabine Molenaar & Tobias Draeger

donderdag 8 oktoberAanvang: 20:00Dans
Dansmaand: Doublebill Sabine Molenaar & Tobias Draeger

Dans

Touch me & Daily Madness (Ned. première) Dansmaand: Doublebill Sabine Molenaar & Tobias Draeger


Sabine Molenaar: Touch me
Wat doet intimiteit met jezelf, met je lichaam, met je zelfbeeld? En wat als je eigen intimiteit botst met die van een ander? De jonge choreografe Sabine Molenaar onderzoekt met ‘Touch Me’ de vele facetten van intimiteit; de tederheid, de hardheid, de kwetsbaarheid, de eenzaamheid, maar ook de schoonheid en de troost ervan. In een bizarre reeks tableaus schiet het heen en weer tussen beladen traagheid en rustgevende uitbarstingen van energie.

Sabine Molenaar is een performer met een sterke présence en een zelden geziene lenigheid. In 2013 was ze met haar eerste solo ‘That’s it’ te zien tijdens een Jonge Makersavond in De NWE Vorst, waarmee ze de eerste prijs won in Bilbao ACT festival en de TAZ/Elle-prijs voor Strafste Vrouwelijk Talent op Theater Aan Zee in Oostende. Haar associatieve verbeeldingswereld slaat meteen aan bij de toeschouwer, die zich moeiteloos overlevert aan een bizarre reeks bewegingen en transformaties.

Sabine Molenaar is een veelbelovend nieuw talent dat wordt ondersteund door PLAN Talentontwikkeling Brabant. In PLAN werken samen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Circo Circolo, De NWE Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven en United Cowboys.
Concept/regie/performance Sabine Molenaar, muziek Malik Djoudi, Julien Lepreux, lichtontwerp Filip Timmerman, scenografie Amber Vandenhoeck, Filip Timmerman, dramaturgie Lena Meckler, geproduceerd door Sandman vzw, uitvoerend producent Kosmonaut Production, co-productie Workspacebrussels, Festival Cement/Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, ACT Festival Bilbao, TAKT Dommelhof, DansBrabant. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en CAMPO.

Kenmerkend voor de makers met wie DansBrabant samenwerkt is hun fascinatie voor de betekenis van het lichaam in wisselende en verschuivende context, de wijze waarop ze binnen de dans zoeken naar kruisbestuiving tussen stijlen, cross-overs verkennen met andere disciplines en maatschappelijke terreinen, en de grenzen van de dans oprekken, zowel binnen als buiten de muren van het theater. Hiermee geven ze ieder op hun eigen wijze kleur aan het danslandschap.

'Haar bewegingstaal is heel divers; nu eens smeekt en bidt ze met hoekig gekruip om aangeraakt te worden, dan weer is ze speels als een kind, radslagen draaiend en zich verstoppend achter de fladderende witte gordijnen.' (theaterkrant.nl)

Tobias Draeger: Daily Madness (Nederlandse première)
Eén man, in een kantoor met één lamp, omgeven door een ontelbaar aantal Post-its.
De Oostenrijkse Tobias Draeger vertelt het verhaal van een man die gevangen zit tussen de dwangmatige drang de puinhoop van alledag te ordenen en het verlangen om juist de beperkende muren in zijn eigen hoofd omver te gooien. ‘Daily Madness’ is een kruistocht voor die vonk die we allemaal voelden toen we klein waren: het gevoel van vrijheid dat we kregen als de fantasie het uiteindelijk won van de angst.

Locatie: De NWE Vorst
Entree € 18
Vroege Vogels (tot 1 okt) € 15
Combiticket met Sabine Molenaar & Tobias Drager op 8 oktober in De NWE Vorst kost € 32,50.
Deze bestel je hier

Deze voorstelling is onderdeel van Oktober Dansmaand, een volle maanddans op de Tilburgse podia en de binnenstad! Check voor het completeprogramma de site van Tilburg Dansstad.