< Terug naar overzicht

Auf Wiedersehen (première)

Dansmaand: T.r.a.s.h.

vrijdag 9 oktoberAanvang: 20:30Dans
Dansmaand: T.r.a.s.h.

Dans

Auf Wiedersehen (première) Dansmaand: T.r.a.s.h.


'De afwezige blik laveert tussen hoop en wanhoop. Wanneer ze plotseling wat passen zet, lijken die haar te overkomen, alsof haar lichaam een eigen wil heeft. Diep van binnen weet ze dat ze angstvallig vasthoudt aan iets dat voorbij is.'

Auf Wiedersehen gaat over verbondenheid en verlies, vastklampen en loslaten. Das Leben ist ein ständiges Abschiedsnehmen. De voorstelling zoomt in op de intieme ogenblikken, de situaties waarin het lichaam verkrampt en snakt naar adem. De contrasten zijn scherp; het verlies en de wanhoop leveren ook humoristische momenten op. De vier vrouwen op het toneel ondergaan hetzelfde lot en lijken uiteindelijk weer op zichzelf aangewezen. Ze zeggen vaarwel, maar afscheid nemen is ook een beetje sterven.

De cast bestaan uit de vaste T.r.a.s.h.-krachten Tegest Pecht-Guido en Lucie Petrusova, aangevuld met twee nieuwe danseressen: Helena Araujo (Br) en Elenie Ploumi (Gr). De vier performers combineren uiterlijke elegantie met de rauwe en energieke bewegingstaal van T.r.a.s.h.

Auf Wiedersehen is de jongste voorstelling van T.r.a.s.h. en markeert het begin van een nieuwe tijd. Voor het eerst wordt samengewerkt met Die Anarchistische Abentunterhaltung, een 'work in progress' welke niet stopt na de première. Bij wat zich voor hun ogen ontspint voert de Antwerpse band een live soundtrack uit. Ze herwerken enkele van hun composities tot een spannende en actuele remix.

T.r.a.s.h. wordt wel 'de punkrock onder de dans' genoemd. Ze staat bekend om haar compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend grenzen opzoekt. Vanaf een kruispunt van disciplines breekt het met de traditionele normen van theater en dans. Het gezelschap is ontstaan uit de Tilburgse undergroundscene en maakt nu ruim tien jaar spraakmakende performances die ze opvoert in binnen- en buitenland.

Livemuziek DAAU, Han Stubbe – klarinet, Roel van Camp – accordeon, Hannes d'Hoine – contrabas, Concept & choreografie: Kristel van Issum, Gecreëerd met & uitgevoerd door: Tegest Pecht-Guido, Lucie Petrušová, Helena Araújo, Eleni Ploumi, Decor: Paul van Weert, Kostuums: Jolanda Hendriks, Lichtontwerp: Twan Mensen

De pers over T.r.a.s.h.:
T.r.a.s.h. is intens, altijd al geweest. Heftig voor dansers en heftig voor het publiek. Met het achteloze ‘ik vond het mooi’ komt na afloop niemand weg. T.r.a.s.h. is hels, grijpt bij de strot en snijdt dwars door de ziel. T.r.a.s.h. is 'au'. (Brabants Dagblad)

Te zien op vr 9 okt (première) & zo 11 okt.

Locatie: De NWE Vorst
Entree € 18
Vroege Vogels (tot 1 okt) € 15
NB: Combiticket van T.r.a.s.h. op 11 okt samen met Club Guy en Roni op 20 oktober in Theaters Tilburgbiedt korting, de prijs is afhankelijk van de gekozen rang aldaar.
Deze bestel je hier.


Deze voorstelling is onderdeel van Oktober Dansmaand, een volle maand dans op de Tilburgse podia en de binnenstad! Check voor het complete programma de site van Tilburg Dansstad.