< Terug naar overzicht

Portraits and short stories

Panama Pictures

donderdag 17 maartAanvang: 20:30Dans
Panama Pictures

Dans

Portraits and short stories Panama Pictures


Een fysieke cross-over van dans en circus

In ‘Portraits and short stories’ gunt een groep mannen tussen de 20 en 60 jaar ons een intieme blik op menselijke relaties.
Zoals een bundel korte verhalen vertelt de voorstelling in verschillende episodes over vaders en zonen, broers, over opgroeien, uit elkaar groeien en ouder worden. Een coming of age-verhaal waarin jeugdige bravoure en kwetsbare momenten elkaar afwisselen. Aan touwen en palen trotseren de mannen de zwaartekracht. Dansbewegingen vloeien schijnbaar naadloos over in acrobatische toeren om als vanzelf weer in een verstilde menselijke positie te eindigen.

De fysieke cross-over van choreograaf Pia Meuthen onderscheidt zich door de souplesse waarmee dans en circus met elkaar verweven worden en de ontbrekende nadruk op technische hoogstandjes. De voorstelling wordt gedragen wordt de voorstelling door een cast van ervaren dansers en acrobaten en een talentvolle stagiair van Fontys Academy for Circus and Performance Art.
Verschillende generaties die op zoek gaan naar wat ouder worden voor hen betekent.

‘Portraits and short stories’ ademt de sfeer van een laatste zomerse avond, onbevangen en licht maar met een melancholieke ondertoon. De soundtrack van de voorstelling is in handen van het componistenduo Strijbos & van Rijswijk. Hun eigentijdse en spannende elektronische geluid krijgt een krachtig antwoord van een klassiek koor.

Credits choreografie Pia Meuthen, dans en acrobatiek Francesco Barba, Kim- Jomi Fischer, Fabian Krestel, Eddy Becquart, Ruben Mardulier, Fyn Nebb, muziekcompositie Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk, kostuumontwerp Sanne Reichert, decor Katleen Vinck, dramaturgie Angelique Willkie, choreografische assistentie, repetitor en training Miquel de Jong

Portraits and short stories is een productie van Panama Pictures in coproductie met Strijbos & van Rijswijk.

Wegens grote drukte is er een extra voorstelling op do 17 mrt 20.30 uur.

Entree € 18,00
Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 15,00