< Terug naar overzicht

Zu den Sachen selbst

Cie. Perelman

donderdag 19 meiAanvang: 20:30Theater
Cie. Perelman

Theater

Zu den Sachen selbst Cie. Perelman


Cie. Perelman maakt een avond die ertoe doet

In een filosofische zoektocht naar waarneming en subjectiviteit knalt Cie. Perelman voluit op haar muil: want in een wereld waarin alles subjectief is, wat doet er dan in hemelsnaam nog wél toe?

Cie. Perelman weigert ten prooi te vallen aan cynisme en dus pellen de acteurs deze avond het bestaan af tot haar kern. Ze beginnen vol goede moed, gevulde glazen en een rokende sigaret. Om bij het invallende ochtendgloren te beseffen dat wat er écht toe doet, misschien wel zo banaal is als de puurheid van de lege vellen van je nieuwe agenda.

'Zu Den Sachen Selbst' is een tragikomische voorstelling over interpretatie-problemen, intimiteit en zoektochten naar de waarheid.

Concept / tekst / spel Wouter van Elderen, Lonne Gosling en Ilse Schaminée, regie Twan van Bragt, coaching Stefaan van Brabandt.
In samenwerking met Generale Oost en De NWE Vorst. Met dank aan Thomas Lamers, Hella Godee, René ten Bos en Eve Hopkins.

Cie. Perelman maakt komische voorstellingen rond filosofische- en wetenschappelijke thema's. Reflectief, maar nooit onderwijzend. Op het snijvlak tussen fictie en realiteit. Het is een theatergroep met lef. Brutaal en nieuwsgierig. Een groep die niet eerst de gebruiksaanwijzing leest, maar gewoon probeert de kast in elkaar te zetten. Ze benaderen daarmee theater op een originele manier met een groot gevoel voor humor en esthetiek. Een ontwapenende openheid is hun kracht.

Entree € 16,00
Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13,00