< Terug naar overzicht

L'Avventura-avond

L'Avventura

zaterdag 3 oktoberAanvang: 20:00Mix
L'Avventura

Mix

L'Avventura-avond L'Avventura


L’Avventura biedt ruimte aan jonge makers en nieuwe ideeën in een maandelijks terugkerende avontuurlijke avond. Bezoek met één kaartje verschillende podia en een variëteit aan presentaties, van een concert tot dans via beeldende kunst naar circus en alles wat daartussen zit.

In De NWE Vorst
Andreia Rodrigues: Plural Individual (werktitel)

Wat is de identiteit van de inwoners van Europa? In een open gemeenschap met eindeloze mogelijkheden, met oneindige toegang tot allerhande informatie, social media, met geen duidelijke en gemeenschappelijk vijand. Een wereld waarin de focus ligt op het individu, en waarin dat individu alle middelen krijgt om te groeien maar tegelijkertijd probeert dat individu op grote schaal te standaardiseren.
Dat is wat er hier onderzocht wordt: de focus op individualiteit en unificatie tegelijkertijd.

Als grootste inspiratiebron geldt het werk van fotograaf Edward Muybridge, die in de 19e eeuw de opdracht kreeg om via fotografie te achterhalen of een paard in galop helemaal loskomt van de grond. Via een ingewikkelde proefopstelling kon hij hier uiteindelijk antwoord op geven. Hij heeft meer dan 200.000 foto’s gemaakt van mens en dier in beweging en probeerde de beweging te bevriezen in de tijd.

Saskia Driessen & Barry Hofstede: Dan snij ik het vlees wel.
Twintig jaar na de val van Srebrenica, speelt Saskia Driessen een indringende en ontroerende solo over opgroeien met een vader die wordt uigezonden op vredesmissies.

De vader van Saskia is beroepsmilitair. Zo lang ze zich kan herinneren was hij veel van huis ‘om mensen te helpen’. Het aldoor afscheid nemen, het missen, de zorgen tijdens een uitzending en de verwarring na thuiskomst heeft een grote stempel op het gzin gedrukt. Als kind vluchtte Saskia in haar fantasiewereld, als puber was ze boos en als volwassene ging ze naar Sarajevo. Om ‘te zien wat hij had gezien’. Als ze in Sarajevo een man ontmoet die de oorlog in een concentratiekamp heeft doorgebracht, kan ze niet anders dfan zich schamen. Schamen, omdat ze enkel met haar eigen drama bezig is. Maar het is wel háár drama. En dat heeft ook bestaansrecht. Dan snij ik het vlees wel is het vehaal van het thuisfront. Een verhaal over afscheid nemen, sterk zijn en trouw blijven. Aan jezelf, je familie en –natuurlijk- het vaderland.

In Paradox
Criss Cross Europe

Criss Cross Europe is een internationaal netwerk dat jazzmuzikanten van verschillende nationaliteiten bij elkaar brengt en coproducties op poten zet waarmee een tour georganiseerd wordt door de deelnemende landen (o.m. België, Frankrijk, Slovakije).
Dit jaar zal een zevenkoppige band onder de hoede van de Nederlandse topcellist Ernst Reijseger een week resideren in Gent en debuteren met een concert in De Bijloke, een dag later gevolgd door een concert in Paradox tijdens L’Avventura. De afgevaardigde Nederlander is pianist Loran Witteveen (voormalig Young VIP).

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00.