< Terug naar overzicht

L'Avventura-avond

L'Avventura februari

zaterdag 4 februariAanvang: 20:00Mix
L'Avventura februari

Mix

L'Avventura-avond L'Avventura februari


Elke eerste zaterdag van de maand is tevens de meest avontuurlijke avond van de maand. Een route langs verschillende locaties in de stad met voor ieder wat wils: theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, circus of dans. 

In De NWE Vorst
Epic Fail: Loophole (work in progress)
EPIC FAIL is het dansgezelschap van choreograaf en danseres Charlotte Goesaert. Met haar achtergronden in dans, theater, performance en haar samenwerkingen met verscheidene muzikanten experimenteert ze met ongewone combinaties tussen beweging, tekst, liedjes, composities, stemkunst en mime en probeert ze op speelse wijze de traditionele barrières tussen performers en publiek te doorbreken. In een maatschappij waar we veel moeten bereiken in een hoog tempo gaat ze steeds opzoek naar de onvolledige, falende mens. Met een fysieke en humorvolle liefde voor deze mens onderzoekt ze zijn (on)mogelijkheid zich te behelpen. Zo brengt ze de wereld van de virtuoze performers samen met een klungelige wereld van de falende pogingen.

Haar eerste voorstelling EPIC FAIL (2015) was een samenwerking met stemkunstenaar en theatermaker Joost Maaskant. In Loophole, de nieuwste voorstelling van EPIC FAIL, staat Joost Maaskant op de scene met performer Evangelos Biskas V, onder regie van Charlotte Goesaert.

Loophole duikt in de wereld van leugen en bedrog. In een tijd waar we constant informatie verkrijgen waarvan het steeds moeilijker wordt deze te beoordelen op de waarheid ervan, gaat Goesaert op zoek hoe dat informatiespel werkt.
Hoe goed zijn wij in liegen en bedriegen? Hoeveel kunnen we onszelf wijsmaken?
Is jouw vertrouwen in iemand onvoorwaardelijk?
Waarom geloven we die knipoog wel, maar die andere niet? Veel van onze keuze in onze persoonlijke relaties, carrière, politieke overwegingen, producten die we kopen, baseren we op die knipoog. Deze processen wil Goesaert in Loophole openbaren.

Twee topentertainers, charmeurs, 'naïeve' goedzakken pogen het vertrouwen van het publiek in hun show te winnen. In zeven loops bouwen ze een waarheid op en breken die weer af. We zien twee lichamen en horen twee stemmen, die je betoveren en vervolgens weer uitspuwen. Een decor dat letterlijk steeds weer wordt opgebouwd en kapot gemaakt.
Deze loops worden onderbroken door een harde kritiek, een moment van inkeer, onzeker gestotter, een 'onopzettelijke' struikel, een onschuldige oogopslag...

Loophole gaat op zoek naar de trucjes, maniertjes en techniekjes in ons gedrag waardoor we onze misleidingen kunnen verbergen.
Een oneindige cyclus van verbergen, ontdekken, vals onthullen en herontdekken.

Concept & regie Charlotte Goesaert, muziek Joost Maaskant, met en door Joost Maaskant, Evangelos Biskas V.

Juup Luijten en Annemijn Rijk door Arjan Gebraad ism Podium Bloos: Een weemoedig einde van het begin
Een man in een Vinexwijk.. Worstelend met zijn mentale onvermogen, ligt hij negen dagen lang
roerloos in de weerspiegeling van zijn dakraam, In Een weemoedig einde van het begin onderzoeken theatermaker Juup Luijten en choreograaf Annemijn Rijk de cross-over tussen theater en dans.

In Paradox
Deze keer in L’Avventura @ Paradox vieren we het afscheid van De Week van de Poëzie. Dit doen we met veel muziek en poëzie van stadsdichter Martin Beversluis, voormalig stadsdichter Esther Porcelijn, Woordspoken Jeroen Geurts, Martijn Crins (Bloem van de Natie / Fake Billy & The False Prophets), live jazz, singer-songwriters onder muzikale leiding van niemand minder dan Rogier Telderman.

 


Entree € 16,- I Vroege Vogels (tot 1 feb) € 13- I Met VorstVrij Pas gratis toegang