< Terug naar overzicht

Rodrigo Sobarzo & Oneka von Schrader

Very Now #1

vrijdag 9 decemberAanvang: 20:00performance
Very Now #1

performance

Rodrigo Sobarzo & Oneka von Schrader Very Now #1


Let op: Er heeft een wijziging in programmasamenstelling plaatsgevonden: Julian Hetzel speelt nu op donderdag 8 december en Rodrigo Sobarzo op vrijdag 9 december.

VERY NOW#1 presenteert vier actuele makers in het genre Performance die zich begeven op het raakvlak van theater, dans en installatie-/beeldende kunst. Deze makers spelen met regelmaat afzonderlijk op buitenlandse festivals en gaan nu voor het eerst in een gebundeld programma op tournee door Nederland.
  
Rodrigo Sobarzo: Prins of Ne†works
Zijnsfilosofie met vliegjes en compost
Menselijke waardigheid, zingeving, geestesadel – zijn het eeuwige waarden of slechts bijproducten van een fase in de evolutie? Sommigen beweren dat we de overgang beleven naar een nieuwe tijd, een tijd waarin machines en digitale structuren de werkelijkheid zullen bepalen. Rodrigo Sobarzo werpt een filosofische blik op ons tijdsgewricht en kiest daarvoor een bijzonder aardse benadering: vliegjes in compost. Een hoopje ontbindende materie dat transformeert tot nieuw leven, waarna ook dit leven weer vergaat. Zo blijkt alles – mens en dier, het biologische en het kunstmatige – onderdeel van de grote en kleine cycli van Moeder Natuur, niets meer of minder dan een eeuwige metamorfose van materie.
Van Rodrigo Sobarzo met Diego Olea.


Oneka von Schrader: Panda Express
Panda Express prikkelt alle zintuigen en geeft het woord ‘uitproberen’ een andere betekenis. De voorstelling is een installatie, theeceremonie en groepschoreografie in één met Bach als oneindig voortkabbelende soundtrack. Op het podium zijn de performers, objecten en vloeistoffen voortdurend in beweging. Van theedrinken tot wateren, Panda Express schippert tussen heilig en profaan. Oneka von Schrader heeft in korte tijd haar eigen vormtaal ontwikkeld en speelt met taboes, conventies en verwachtingen. Met Panda Express vormt zij het theater om van een plaats om te kijken tot een ‘sensorium’: een plek om te proeven, voelen, ruiken en los te laten.
Concept en choreografie Oneka von Schrader, performers Sabine Cmelniski, Clara Amaral, en Tiana Hemlock and Matthieu Blond.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 13,00. VorstVrij pas gratis.