< Terug naar overzicht

Helpdesk

Wunderbaum

woensdag 18 januariAanvang: 20:30Theater
Wunderbaum

Theater

Helpdesk Wunderbaum


Wunderbaum is een Nederlands-Vlaams acteurscollectief dat voorstellingen maakt over actuele onderwerpen, zowel op locatie als in het theater.
Sinds 2013 bouwt Wunderbaum aan The New Forest: een vierjarig samenwerkingsverband met talrijke partners, vrijwilligers en toeschouwers. The New Forest verbeeldt de transitie en werpt een blik op de samenleving van morgen. The New Forest bestaat uit theatervoorstellingen, seminars, een filmproject, contextprogramma’s en online content. Helpdesk is hier onderdeel van.

Via een interactief koptelefoonsysteem wordt het publiek onderdeel van de versplinterde realiteit van de telefoniste. Vanuit haar hooggelegen callcenter kijkt Karen Vandeputte uit over de stad. Hier runt zij Caren’s Company: een helpdesk die voorziet in vrijwel alle diensten en producten. Een gesprek met ‘Caren’ is meer dan alleen maar een gesprek: het is een ervaring.

Kropen we een paar miljoen jaar geleden vanuit het water het vasteland op, nu kruipt Karen langzaam en onomkeerbaar de virtuele ruimte in. Voor haar diverse klanten moet zij telkens andere specialisaties beheersen. En terwijl ze voortdurend nieuwe identiteiten aanneemt, komt ze steeds verder los te staan van haar oude ik.

Helpdesk is een intieme voorstelling op een spectaculaire locatie, waarbij het publiek gaandeweg zijn voyeursrol loslaat en onderdeel wordt van Karens versplinterde realiteit.
Wine Dierickx won een Theo D’Or voor deze rol.

'Met de vaak geestige tekst en het uitstekende spel van Dierickx zou Helpdesk wel eens een van dé theaterhits van de herfst kunnen worden.' (De Theaterkrant)

'Nieuwe voorstelling van WB oogt beeldschoon en tegelijkertijd doodeenzaam.' (De Volkskrant)

'Meesterlijk subtiel verliest Dierickx zich in haar rol van biechtmoeder, callgirl en zorgslavin.' (De Standaard)

Spel Wine Dierickx en Rosa Reuten, regie Matijs Jansen, geluidsontwerp Richard Janssen, vormgeving Maarten van Otterdijk.
Productieleiding Linda Visser Techniek Rick Gobée en Bart de Lange

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 jan) € 13,00. VorstVrij pas gratis.
De locatie is Entrada Tilburg, Ellen Pankhurststraat 1 te Tilburg. Dat ligt op zo'n 15 minuten reisafstand (auto/fiets) van De NWE Vorst. 
Je kan meerijden met onze bus, die vertrekt om 20:00 uur vanaf het Centraal Station. Reserveer alvast een plek in de bus, vergeet hierbij niet te vermelden op welke datum en met hoeveel personen je mee wilt rijden.

LET OP! Er is géén kaartverkoop op locatie. Bestel je tickets op tijd! Afhalen kan tot 19.45 uur bij de kassa van De NWE Vorst. Daarna gezamenlijk vertrek naar de bus om 19.45 uur.