< Terug naar overzicht

De terugkeer van het paradijs

Pop Up Cinema - Docuvrijdag

vrijdag 24 februariAanvang: 20:00Film
Pop Up Cinema - Docuvrijdag

Film

De terugkeer van het paradijs Pop Up Cinema - Docuvrijdag


Documentaire filmvertoning met live muzikaal voorprogramma. Na de film wordt nagepraat met de makers.

Wat is jouw favoriete zonde? Die vraag staat centraal in de muzikale roadmovie van filmmakers Carine van Vugt en Jeroen Neus. Zij volgden een groep kunstenaars op weg naar Madrid, naar de plek waar het schilderij ‘de tuin der lusten’ van Jeroen Bosch hangt.

De film is gemonteerd als een drieluik en volgt de muzikanten van Calefax, Cappella Pratensis en de New Royal Flaminga Band uit Tilburg. Ook zien we de wonderlijke schepsels van de Tilburgse kunstenaar Sjon Brands, gemaakt van afvalmateriaal en veren. Zij reizen in een indrukwekkende hoeveelheid houten kisten, mee door Europa.

Een verslag van de reis van de kunstenaars en tegelijkertijd een zoektocht naar de verschillende opvattingen over het paradijs en de zonden in Europa.

Deze film is onderdeel van het project Bosch y Bosco, een cultureel uitwisselingsprogramma dat de reis heeft gevolgd die het drieluik van Jeroen Bosch destijds heeft afgelegd.

Voorafgaand aan de documentaire is er een een muzikale introductie verzorgd door Mete Erker en Jan Wirken. Zij zijn twee musici van het ensemble New Royal Flaminga Band,dat tijdens de reis van Bosch Y Bosco mede prominent aanwezig was.
Ze spelen een aantal thematieken van componist en pianist Martin Fondse die je later in de documentaire weer terug hoort.Uiteraard met de nodige improvisaties.

Entree € 7,00. Vroege Vogels (tot 1 feb) € 4,00.