< Terug naar overzicht

True Colors

Stichting Backbone/Alida Dors

vrijdag 19 meiAanvang: 20:30Dans
Stichting Backbone/Alida Dors

Dans

True Colors Stichting Backbone/Alida Dors


Zie mij. Bewonder en benijd mij. In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn ze met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over: een ultieme verrijking van Alida’s danstaal.

Een coproductie met Silbersee, Productiehuis Rotterdam, Het Klooster (Woerden) en Tanzhaus NRW (Düsseldorf).

Choreografie & concept Alida Dors, performance Pom Arnold (dans), Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Delano Spenrath (dans), Guus van der Steen (spoken word), Maciej Straburzynski (zang), muziek DJ Lovesupreme & Silbersee, videoprojectie Manuel Rodrigues & Sara Orfali

Entree € 16,- I Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13,- I Met VorstVrij Pas gratis toegang