< Terug naar overzicht

PREJAVU

Makershuis Tilburg

zaterdag 8 aprilAanvang: 20:00Mix
Makershuis Tilburg

Mix

PREJAVU Makershuis Tilburg


Na ruim twintig jaar stopt L’Avventura. Dat betekent dat we afscheid nemen van de mooie maandelijkse combi-avond vol jong talent. Maar gelukkig zien we tegelijkertijd ook al uit naar een nieuw grensoverschrijdend avontuur: PREJAVU.

Tijdens PREJAVU maak je kennis met de nieuwste generatie dans-, theater-, en circusmakers. Bereid je voor op spannende cross-overs en een niet te temmen enthousiasme. Verspreid door het hele gebouw van De NWE Vorst zie, proef, ruik en ontdek je projecten, voorstellingen en de eerste voorzetten voor nieuw werk. Laat je verrassen door nieuwsgierigmakende previews, pitches, tête-a-têtes, installaties en filmpjes, en bekijk prikkelende performances en presentaties. Met plezier stellen we je podiummakers voor waar je de komende tijd meer over gaat horen en van gaat zien.

Op zaterdag 8 april zijn o.a. de volgende makers te zien:

BRAM VAN HELDEN: PERFORMANCE-INSTALLATIE #1
Bram van Helden studeerde af aan Fontys Academie voor Theater. Open je oren en ogen voor dat wat enkel is. Een presentatie van de verwondering en het geluid gezocht in niets pretenderende objecten.

CAMILLE PAYCHA: WE ARE WALKING 
Circusmaker Camille Paycha (afgestudeerd aan Fontys Circus and Performance Art), beeldend kunstenaar Noortje Sanders en scenograaf Pluck Venema brengen hun kunstvormen samen in een special wandeling die ons doet denken aan zwaartekracht en de lightness of being.

CHARLOTTE GOESAERT: LOOPHOLE / EPIC FAIL
Maak kennis met het werk van Belgische choreografe Charlotte Goesaert (afgestudeerd aan Fontys Danstheater/modern) en haar dansgezelschap EPIC FAIL. Door middel van een live-interview en video duikt het publiek samen met Goesaert in haar zoektocht naar de onvolledige, falende mens.

JUDITH CLIJSTERS: BORED TO DEATH
Welke kant gaat het op met ons? Dat is de vraag die danser en choreografe Judith Clijsters stelt wanneer ze kijkt naar mensen en hun leefgewoonten. We leven, werken en zoeken enkel ontspanning in ons hoofd. Judith Clijsters studeerde aan de Northern School of Contemporary Dance in Engeland.

KAREL TUYTSCHAEVER: IN ATELIER / GHOST BOY
Karel is geïnteresseerd in het kijkgedrag van publiek naar het mannelijke lichaam. Speciaal voor deze gelegenheid krijg je als kijker exclusieve beelden te zien uit zijn nieuwe werk. Karel studeerde aan de acteursopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen,

TALITHA DE DECKER & BENJAMIEN LYCKE: TINKLING I
Tiniklink is een traditionele Filipijnse dans die ontstaan is tijdens de Spaanse kolonisatie en verwijst naar de bewegingen van de vogelsoort tiklink. Talitha (afgestudeerd aan Fontys Dansacademie Danstheater/modern) en Benjamien nemen je mee door hun inspiratiebronnen en hoe deze worden omgezet tot materiaal.

V & ELYSIA: IN SEARCH OF A TITLE
‘In Search of a Title’ is een co-creatie tussen Elysia Mc Mullen (Fontys Danstheater/modern) en Evangelos Biskas (Fontys Dans & Choreografie), waarin de makers onderzoeken hoe improvisatie door constante experimenten tot een creatieproces kan leiden. Zij nodigen het publiek uit om mee op reis te gaan en om elkaars fantasie te stimuleren.

De slotvoorstelling van vanavond is:
LOUIS VANHAVERBEKE: MULTIVERSE

In den beginne was er niets
en toen is dat ook nog eens ontploft.


Nadat Louis Vanhaverbeke vorig jaar de Circuit X-prijs won met Kokokito, is hij nu terug in De NWe Vorst met MULTIVERSE. In MULTIVERSE is Louis een multifunctionele discjockey. Al plaatjes draaiend en assemblerend met plastic emmers, huisraad en andere rommel jongleert hij met gedachten, argumenten en songteksten. Hij draait hits maar ontdoet ze van alle referentie, tot onze gedachten vrij kunnen stuiteren en we een nieuwe dimensie inwaaien.

PREJAVU is een terugkerende activiteit van Makershuis Tilburg, het samenwerkingsplatform voor talentontwikkeling in de podiumkunsten, van DansBrabant, De NWE Vorst, Festival Circolo en Het Zuidelijk Toneel. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mail aan: makershuis@denwevorst.nl.


Entree € 14,- I Vroege Vogels (tot 1 apr) € 11,- I Met VorstVrij Pas gratis toegang