< Terug naar overzicht

Tinka Pittoors met 'Irreligion'

PARKVorst

zondag 21 meiAanvang: 12:00Expo
PARKVorst

Expo

Tinka Pittoors met 'Irreligion' PARKVorst


Met trots presenteren we de tweede kunstenaar binnen PARKVorst: Tinka Pittoors (BE). Ze realiseert de in situ installatie ‘Irreligion’ die de ruimte weerspiegelt in een absurde setting waarin een hert en een keramische sculptuur de protagonisten van een verhaal zonder begin en einde zijn. Op het in de ruimte liggende tapijt speelt zich zo een verstilde scène af, aan de toeschouwer de taak om het verloop van het verhaal te verbeelden.

In haar installaties stelt Pittoors de utopie van een maakbare wereld centraal. Ze creëert een eigen universum door banale gebruiksvoorwerpen te combineren met kleurige zelfgemaakte nieuwe vormen en structuren. Zo ontstaan beelden die balanceren tussen twee werelden, de reële en de door haar gemaakte. Pittoors was tot eind april te gast in het EKWC te Oisterwijk waar ze een deel van het in PARKVorst getoonde werk kon realiseren.

Met PARKVorst slaan PARK, een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst, en DE NWE Vorst de handen ineen. Binnen dit initiatief realiseren we presentaties van kunstenaars die zich op het grensvlak van beeldende kunst en podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 19 mei om 17.00 uur. Daarna is de tentoonstelling te zien t/m vrijdag 7 juli. Geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden vanaf 2,5 uur voor aanvang/tot 1 uur na afloop van een voorstelling. 

Entree gratis.