< Terug naar overzicht

Even Worse

OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Guilherme Miotto

donderdag 12 oktoberAanvang: 20:30Dans
OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Guilherme Miotto

Dans

Even Worse OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Guilherme Miotto


In Even Worse zet choreograaf Guilherme Miotto drie van de meest opvallende dansers uit de urban- en hedendaagse danswereld in een theatrale setting. Na het donkere duet Gefallen (2014) voor b-boys Joey Schrauwen en Menno van Gorp en de solo Rise Up (2015) - die Van Gorp een nominatie voor een Zwaan opleverde - maakt Miotto nu het trio Even Worse.

Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas zijn drie aan elkaar gewaagde dansers met uiteenlopende achtergronden: van cutting edge breakdance, experimentele hiphop tot hedendaagse theaterdans. In Even Worse zien we ze niet als dansers maar als de jonge mannen die ze zijn: in de alledaagsheid en virtuositeit van hun motoriek, in het ongedwongene maar ook spanningsvolle van hun samenzijn en in het herkenbare van hun obsessie en eenzaamheid.

Vastgelopen in zichzelf creëeren ze heroïsche beelden waarin ze zichzelf en elkaar steeds opnieuw gevangen zetten. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze de ultiem gefrustreerde ontsnappingspoging. Pure machteloosheid vertaald in pure lichamelijkheid. Soms uitbundig, soms pijnlijk, soms triest, maar steeds om je adem bij in te houden.

Guilherme Miotto ontving in 2015 de André Gingras Award, uit het juryrapport:
'Vanuit zijn radicale integriteit maakt Miotto voorstellingen met een zeer eigen, tegendraadse vorm. Als onontkoombare poëzie, rauw en delicaat tegelijkertijd. Zijn werk ademt de complexiteit van deze tijd, met zijn performers die voortgestuwd lijken te worden door hun omgeving, hun lichamen zoekend naar balans.’

Theaterkrant.nl **** (Wendy Lubberding): "Met drie sterke jonge performers vertolkt Guilherme Miotto in .Even Worse wat het is om een jongen te zijn. Je hebt een lijf dat met horten en stoten sterker wordt en groeit, je handelt vaak voordat je hebt overdacht wat je gaat doen en terwijl je je eigen bestaan begint vorm te geven moet je een plaats in de rangorde zien te verwerven. Dansers Evangelos Biskas V, Simon Bus en Shane Boers brengen met ieder een andere achtergrond en een heel eigen fysieke verschijning en bewegingsidioom een rijk, ontroerend beeld van dat geworstel om een plek." 

Choreografie & concept Guilherme Miotto, soundscape Joel Ryan, performers Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas.
Productie DansBrabant, in coproductie met Podium Bloos.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.