< Terug naar overzicht

Bambie is back!

Bambie

vrijdag 1 decemberAanvang: 20:30Theater
Bambie

Theater

Bambie is back! Bambie


Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. Tijd.
De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.
Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's 18e voorstelling. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek.
De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

Gemaakt en gespeeld door: Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter.

Te zien op do 30 nov & vr 1 dec 20.30u.
Entree € 18,00. VorstVrijpas geldig.

Voor  de voorstelling van 1 dec geldt tot 1 dec een Vroege Vogelprijs van € 15,00.