< Terug naar overzicht

Accusations

Ann Van den Broek / WArd waRD

zaterdag 2 decemberAanvang: 20:30Dans
Ann Van den Broek / WArd waRD

Dans

Accusations Ann Van den Broek / WArd waRD


‘…you put me down with your accusations, you make me strong with your accusations…’

Accusations is een intrigerende, haast oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. De performers verliezen zichzelf in een bekentenis, bezinning, aanklacht of verzuchting. Accusations staat stil bij keuzes die wel of juist nooit werden gemaakt, kansen die wel of niet zijn gegrepen, fouten die verteren, verlangens die nog moeten worden ingelost.

Samen met componist Nicolas Rombouts en video/licht-designer Bernie van Velzen creëert Ann voor Accusations een transmediale installatie die live gemanipuleerd wordt. Een human loop machine met de performers als dirigenten.
Met performer en tekstschrijver Gregory Frateur liet Ann zich tekstueel inspireren door Selbstbezichtigung, een toneeltekst van auteur Peter Handke. De originele tekst werd volledig herwerkt met Ann’s ervaringen, emoties en analyses.

Via haar werk en kenmerkende bewegingstaal wil choreograaf Ann Van den Broek mensen raken, ze aanzetten tot nadenken. Haar dansers zijn kwetsbaar op scène, menselijk. Deze menselijkheid maakt haar werk vaak confronterend en tegelijkertijd herkenbaar voor het publiek.
Ze won o.a. de Zwaan(VSCD) en de Dioraphte Dansprijs.

Gregory Frateur van de Vlaamse band Dez Mona maakt in deze voorstelling deel uit van de groep performers en heeft samen met Ann Van den Broek de tekst geschreven.
Nicolas Rombouts (ex-bandlid Dez Mona) heeft ism Ann Van den Broek en Gregory Frateur de compositie van Accusations gemaakt
Bernie van Velzen creeerde weer de video- en het lichtontwerp
De Vlaamse gerenommeerde modeontwerpster Veronique Branquinho neemt de styling van de kostuums op zich.

Accusations is genomineerd voor de meest indrukwekkende dansproductie van 2017! Deze belangrijke dansprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) wordt jaarlijks tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen uitgereikt.

De jury over Accusations:
Accusations is een heerlijk taaie en compromisloze voorstelling, uitgevoerd door een tableau van ijzersterke en charismatische performers. Met weinig middelen weten de dansers letterlijk en figuurlijk de spotlight te pakken. De setting met beeld, licht en geluid vormen een secuur gecomponeerd geheel. Het is een ruwe diamant op het snijvlak van verschillende disciplines. Eentje die frustreert, raakt en prikkelt.’


Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 15,00. VorstVrijpas geldig.