< Terug naar overzicht

Victor of de kinderen aan de macht

Dood Paard

woensdag 15 novemberAanvang: 20:30Theater
Dood Paard

Theater

Victor of de kinderen aan de macht Dood Paard


‘Er zijn geen kinderen meer, er zijn nooit kinderen geweest.’
Victor viert zijn negende verjaardag en beslist om niet langer het voorbeeldige kind te zijn. Hij besluit het vloerkleed onder de tafel vandaan te trekken, de poten onder de stoelen vandaan te zagen, het laken abrupt van het bed te trekken. Victor speelt met zijn zesjarige vriendinnetje op hilarische wijze het overspel tussen zijn vader en haar moeder na. De volwassenen verstijven van schaamte en ongemak.
Manipulerend en provocerend ontmaskert Victor gedurende het stuk de kleinburgerlijkheid, het bedrog en het gehuichel van de ouders. De façade valt in stukken en de volwassenen proberen vertwijfeld de scherven bij elkaar te zoeken maar bij iedere stap valt hun leven verder uit elkaar.

Met de collectieve werk- en organisatievorm creëren de leden van Dood Paard een utopische samenleving. Tegelijk staan hun voorstellingen midden in de rauwe werkelijkheid van nu en treden de spelers op als deelnemers aan hetzelfde dagelijkse leven als de toeschouwers.

Met Gillis Biesheuvel, Kevin Klein, Janneke Remmers, Manja Topper, Louis van der Waal en Linda Zijl.

Om 19.30u zal dramaturg Florian Hellwig de voorstelling inleiden in de Rode Salon. Hellwig geeft historische context rondom deze bijtende parodie van Roger Vitrac en reflecteert op relevante thema's die ook ruim negentig jaar na de première niets aan actualiteit hebben ingeboet: Wat is macht? Hoe gaan we met gezag om? Wat is het belang van opstand? Hoe verhouden zich lust- en realiteitsprincipe tot elkaar?
Meer info

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 nov) € 15,00. VorstVrijpas geldig.