< Terug naar overzicht

Bagdad

Frascati Producties / Monty / Enkidu Khaled & Chris Keulemans

vrijdag 19 januariAanvang: 20:30Theater
Frascati Producties / Monty / Enkidu Khaled & Chris Keulemans

Theater

Bagdad Frascati Producties / Monty / Enkidu Khaled & Chris Keulemans


Theatermaker Enkidu Khaled en schrijver/journalist Chris Keulemans groeiden beide op in Bagdad. Keulemans in de jaren ‘70, Khaled in de jaren ‘90. Ze delen hun geboortegrond en toch is er een wereld van verschil. De documentaire theatervoorstelling Bagdad gaat over gedeelde geschiedenis, herinneringen aan de lichtjes langs de oevers van de Tigris en verhalen over pijn en het paradijs.

De vader van Chris Keulemans werkte in de jaren zestig in Irak als agrarisch ingenieur. Chris ging er naar school, leerde zwemmen op de sjieke Al-Wijah Club en zwierf rond met de bedoeïenenkinderen in de buurt. Enkidu Khaled werd in Bagdad geboren in 1985, tijdens de oorlog tussen Irak en Iran. Hij woonde op een boerderij in het dorpse gedeelte van de stad, omringd door dadelbomen, appelbomen, honden en koeien. Zijn vader vocht in het leger. Enkidu verliet Bagdad in 2008 en sindsdien leeft hij in België.

Op toneel wisselen de twee mannen beelden uit. Herinneringen aan een groene stad, een zwierige stad, de parken en monumenten, de pleinen en bazaars. Maar ook beelden van schietpartijen en ontvoeringen in het chaotische Bagdad na de val van Saddam Hussein. Vertellen de twee mannen de waarheid? Zijn hun herinneringen nog intact, of zijn ze voorgoed vergiftigd door de angst die de stad gaandeweg in bezit nam? Hoe kan geweld een mens veranderen?

Van en met Chris Keulemans & Khaled Enkidu. Documentair theater i.s.m. Frascati Producties & Monty.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 jan) € 13,00. VorstVrijpas geldig.
Te zien op do 18 en vr 19 jan.