< Terug naar overzicht

Bloedlink (14+)

NTjong

dinsdag 13 maartAanvang: 20:30Theater
NTjong

Theater

Bloedlink (14+) NTjong


In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

Met Bloedlink onderzoekt Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in groep met botsende culturen en waarheden. De makers laten zich inspireren zich door research en inspiratiebronnen als de Franse film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

- 'Er is na afloop heel veel om over te praten. Wie zijn het probleem? Nederlanders, buitenlanders, religie, homo’s, bekrompen mensen? Het systeem? Zeg het maar. En belangrijker, hoe pakken we het aan?' (Theaterkrant****)

Regie Casper Vandeputte, spel Lavinia Aronson, Sara Awin, Samora Bergtop, Gary Gravenbeek, Jennifer Muntslag, Sol Vinken en Faissel Asserti

Entree € 14,00. Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 11,00. VorstVrijpas geldig.