< Terug naar overzicht

Pandora's Dropbox

OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann

woensdag 25 oktoberAanvang: 20:30Dans
OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann

Dans

Pandora's Dropbox OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann


Een anti-tragedie voor perfecte wezens.
Pandora was de perfecte mens, de draagster van alle gaven. Ze was intelligent, talentvol en gehuld in de allermooiste kleding. Ze had de bevalligheid en schoonheid van een godin, de benen van een hinde en de nieuwsgierigheid van een jong kind.
Zeus stuurde Pandora naar de aarde, schonk Pandora een vat en gaf daarbij de opdracht om deze nooit te openen. Maar Pandora was van nature een nieuwsgierig wezen.Ze kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en Pandora opende het vat, waarna alle rampen en zorgen uit het vat tevoorschijn kwamen en zich verspreidden over de aarde.

In Pandora’s DropBox presenteert choreografe Katja Heitmann de perfecte mens in een perfecte wereld. Zes performers hebben de missie om te allen tijden het evenwicht te behouden. Kan een mens een optimaal functionerende machine worden: een apparaat van botten, spieren, sensoren en vlees? Wat staat er op het spel wanneer we het menselijke leven tot een algoritme proberen om te vormen?

Deze theaterbeleving begint met een proloog, waarin choreograaf Katja Heitmann u persoonlijk meeneemt in de concentratie en bewegingstechniek. Daarna volgt een anti-tragedie en als epiloog is er
een gesprek met de dansers en filosoof Ingrid de Rond.

Katja Heitmann (1987, Hamburg) opereert op het snijvlak tussen theater, dans, beeldende kunst, performance en installatie. In haar performances onderzoekt zij wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. In 2016 won Katja de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Concept, choreography Katja Heitmann, concept, soundscape Sander van der Schaaf, performers: Eleni Ploumi, Celine Werkhoven, Tommy Pham, Lorenzo Capodieci, Anna Zurkirchen, Merle Schiebergen, Hannah Rogerson, Wies Berkhout. Co-production DansBrabant (NL), tanzhaus nrw (DE), SPRING (NL), supported by Dutch Performing Arts, PLAN Noord Brabant.

Te zien op wo 25 & do 26 oktober 20.30u.
Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.