< Terug naar overzicht

De Eurocommissaris

Mugmetdegoudentand

donderdag 17 meiAanvang: 20:30Theater
Mugmetdegoudentand

Theater

De Eurocommissaris Mugmetdegoudentand


De Eurocommissaris is een geestige voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar is als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.
We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris.

Wie bang is in een bureaucratisch elite project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.
Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

- 'De eurocommissaris is zowel een snelcursus over de ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie, een politieke satire, als – uiteindelijk – een oprecht betrokken zoektocht naar een alternatief voor het huidige politieke systeem.' (Theaterkrant****)

Concept, tekst en spel Joan Nederlof, (eind)regie Lineke Rijxman, toneelbeeld Christiaan Klasema.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 mei) € 15,00. VorstVrijpas geldig.