< Terug naar overzicht

niet vergeten (7+)

Hoge Fronten / Lieke Benders

zondag 17 decemberAanvang: 15:00Jeugd
Hoge Fronten / Lieke Benders

Jeugd

niet vergeten (7+) Hoge Fronten / Lieke Benders


Om een herinnering niet kwijt te raken moet je hem regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen. Daarom halen oude mensen vaak herinneringen op. Ze hebben er veel. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. En de laatjes van je eerste jaren, daar zit al haast niks meer in. Die laatjes zaten niet goed dicht. Wat erin zat is er weer uit gevlogen. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.

Maar waarom herinnert de een zich hetzelfde zo anders dan de ander?
Is onze verbeelding ermee aan de haal gegaan om er mooiere kleuren en verrassender vormen op aan te brengen? En hoe zou het zijn als we ons die eerste levensjaren wel zouden herinneren? De eerste kennismaking met licht, met het wereldje om je heen waarin je de grote mensen niet kon verstaan. Je eerste hap lucht. De enorme gezichten die boven je wieg hingen. De geur van je moeder en van grote-mensenadem.

niet vergeten is een voorstelling over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet. Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. Ze spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden.

Tekst Joke van Leeuwen, regie Lieke Benders, stem Joke van Leeuwen, spel Marie Groothof en Ad van Iersel.

Entree € 9,50. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 6,50. VorstVrijpas geldig.