< Terug naar overzicht

Romeo en Julia

Toneelgroep Oostpool

dinsdag 16 januariAanvang: 20:30Theater
Toneelgroep Oostpool

Theater

Romeo en Julia Toneelgroep Oostpool


 

 

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat. Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

- 'Hulst en Tarenskeen mengen hoog en laag, toen en nu, plat en poëtisch zo gretig en virtuoos dat een verbijsterend, fonkelnieuw taalbrouwsel ontstaat, niet gewoon eigentijds maar zelfs futuristisch... Ronduit briljant.' (De Volkskrant****)
- 'Een swingende, stoute en messcherpe Romeo en Julia... Lieve hemel, de energie spat er vanaf.' (Trouw*****)
- 'Prachtige taal, krachtige en levende scenografie... geweldige cast, die zichtbaar smult van de snedige taal.Prachtige taal, krachtige en levende scenografie... geweldige cast, die zichtbaar smult van de snedige taal.' (Theaterkrant***)

Tekst William Shakespeare, bewerking Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, regie Marcus Azzini met Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Diewertje Dir, Bart van den Donker, Eva van der Gucht, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 jan) € 15,00. VorstVrijpas geldig.