< Terug naar overzicht

De Nachtwaker (6+)

Het Filiaal theatermakers

zaterdag 24 februariAanvang: 15:30Jeugd
Het Filiaal theatermakers

Jeugd

De Nachtwaker (6+) Het Filiaal theatermakers


Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, of er niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste… of alle deuren wel dicht zijn.
Maar er is één onwillige deur die zich keer op keer niet laat sluiten, de nachtwaker kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is een lichtvoetige en absurde familievoorstelling vol onverwachte wendingen. Acteur Noël van Santen (van cabaret duo Schudden) zien we zowel live als via beeldschermen worstelen met de dingen om zich heen. Hij probeert uit alle macht grip te houden op de situatie. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een plotseling een andere betekenis krijgen?

Concept & regie Ramses Graus, compositie Gábor Tarján, spel Noël van Santen, video Bart Verhoeven.

- 'Dat is meer dan knap, want deze voorstelling is spannend, niet door dat echt te zijn, maar louter door suggestie, buitengewoon grappig zonder op zoek te zijn naar de lach, vol actie én ongekend statisch.' (Theaterkrant****)

Deze voorstelling maakt kans op de ZAPP Theaterprijs!

Entree € 9,50. Vroege Vogels (tot 1 feb) € 6,50. VorstVrijpas geldig.