< Terug naar overzicht

Pop Up Cinema: Making Space

Pop Up Cinema i.s.m. DansBrabant

dinsdag 3 oktoberAanvang: 20:00Film
Pop Up Cinema i.s.m. DansBrabant

Film

Pop Up Cinema: Making Space Pop Up Cinema i.s.m. DansBrabant


De Amerikaans-Canadese publicist en activist Jane Jacobs (1916-2006) begon haar carrière als journalist en groeide in de jaren vijftig en zestig uit tot een invloedrijk activist met voor die tijd behoorlijk controversiële ideeën over stedenbouwkundige ontwikkelingen en stadsplanning. Zij zag dat de zogeheten stadsvernieuwing meer kapotmaakte dan opbouwde en bracht buurtbewoners in beweging om te protesteren tegen onteigening.
De film is samengesteld uit een schat aan beeldmateriaal van de jaren twintig tot nu en interviews met tijdgenoten en deskundigen, en geeft zo een breed overzicht van dilemma’s en mogelijkheden in de moderne stad.

Een krachtige documentaire over een bijzondere vrouw die eigenhandig de stadplanning van New York ontregelde. Regie Matt Tyrnauer

Deze film wordt gepresenteerd i.s.m. DansBrabant en Fontys Dance Academy in het kader van Making Space, een jaarlijks terugkerend project waarin choreografen en choreografen in de dop onderzoeken wat hun werk betekent in de openbare ruimte: hoe kijken ze/we ernaar en hoe ervaren ze/we die ruimte.
Als voorfilm wordt een korte dansfilm vertoond waarin gespeeld wordt met dans in een andere omgeving dan het theater. De makers vertellen kort over hun maak- en werkproces.

 

Entree € 7,00, vroege vogels (tot 1 okt) € 4,00. VorstVrijpas geldig.