< Terug naar overzicht

Dick Verdult: Het is waar maar niet hier

Pop Up Cinema

vrijdag 20 oktoberAanvang: 20:00Film
Pop Up Cinema

Film

Dick Verdult: Het is waar maar niet hier Pop Up Cinema


Dick Verdult is een kunstenaar en muzikant die zich onmogelijk in één hokje laat vangen. Hij maakt werk dat humoristisch en ongrijpbaar is. In recensies vallen woorden als 'ontregelend', 'krankzinnig' en 'nietlogisch'. 

De documentaire 'Het is waar maar niet hier' toont Verdult's veelzijdigheid. Hij bouwt installaties, schildert, schrijft, maakt muziek. 'Het is waar maar niet hier' won op Docfeed 'Best Feature Length Documentary'. Pop Up Cinema presenteert een avond vol cultuur, film en uiteraard met een Q&A.

DICK VERDULT
Dick Verdult is bekend als de 'Godfather van de experimentele Cumbia' onder pseudoniem Dick El Demasiado. Hij lanceerde een eigen muziekstroming in Argentinië, de zogenaamde ‘cumbias lunáticas’, met een eigen verzonnen muziekhistorie wat veel fans en aanhangers opleverde in Latijns-Amerika.

De film volgt Verdult terwijl hij muziek en beeldende kunst maakt, in zijn ateliers in Bergeijk en Calanda (Spanje) en tijdens een tour naar Peru, Colombia en Argentinië. Zijn ongeremde scheppingsdrang, zijn stelselmatig terugkomen met verrassende perspectieven in alle media blijken een inspiratie voor jongeren over de wereld.

DE MAKER
Luuk Bouwman (Oss, 1977) studeerde film aan kunstacademie St. Joost in Breda. Hij maakte items voor het televisie programma ‘Waskracht!’ (VPRO). In 2001 richtte hij Tropisms.org op - een documentaire vlog op internet. Zijn eerdere werk bestaat uit ‘Het Nieuwe Westen' , 'Donker Oss' en 'De Bond tegen vloeken'.

Van 2004 tot 2012 speelde hij gitaar in de technopunk band Aux Raus. Hij heeft een tweewekelijks radioprogramma op Red Light Radio en maakt samen met Rafael Rozendaal elektronische muziek, onder de naam Cold Void.

Entree € 7,00, vroege vogels (tot 1 okt) € 4,00. VorstVrijpas geldig.