< Terug naar overzicht

studiopresentatie Riccardo Guratti

OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Riccardo Guratti

donderdag 12 oktoberAanvang: 19:00Dans
OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Riccardo Guratti

Dans

studiopresentatie Riccardo Guratti OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Riccardo Guratti


Vanuit zijn fascinatie voor de Renaissance startte Ricardo Guratti een onderzoek naar de dansen uit deze bloeiperiode van de kunsten. Tijdens zijn residentie bij DansBrabant gaat hij verder met het verkennen van de dans en de betekenis, bron, taal en symboliek ervan. 
Hij presenteert zijn zoektocht naar antwoorden op de volgende vragen: Hoe kan kunst meer onderdeel worden van het leven van alle dag, aanwezig in ons huis, in onze woonkamer, met onze vrienden, zoals in de renaissance tijd gebeurde? Als wiskunde de taal van symbolen is, kan dans dan de taal van tekens zijn? Zo ja, kunnen we deze nog lezen? Kan ik een dansalchemist zijn?

Riccardo Guratti (Italië, 1985) studeerde improvisatie, hedendaagse dans en fysiek theater in Italië en gradueerde onder meer in 2015 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Hij werkt met verschillende kunstenaars in Italië en Europa, waaronder met Benoit Lachambre en Matej Keizar. Zijn werken kenmerken zich door een sterke emotionele, fysieke en visuele impact. Sinds 2016 is hij co-director van C.A.L.A.( Contemporary actions loose aesthetics) festival voor performance kunst in Cori (IT). Riccardo is master in de Sharing Practice.

 

 


Tip: 
Combineer deze voorstelling met (TE)STIL, solopresentatie van Pawel Moleda om 19.45 uur (gratis) 
en Even Worse - Guilherme Miotto om 20.30 uur (ticket verkoop via de site)