< Terug naar overzicht

Kinderen van Judas

Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man

zaterdag 28 oktoberAanvang: 20:30Theater
Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man

Theater

Kinderen van Judas Toneelgroep Oostpool & Nationale Theater / Jeroen de Man


Vampiers bestaan. Punt.

Het leven van een vampier gaat niet altijd over rozen. Vampier Tristan zit al 70 jaar tegen een burn-out aan. Hij kan het eeuwige leven niet meer aan. Zijn vampiervrienden willen hem weer op het juiste pad krijgen. Ze beginnen met het naspelen van gewone mensen, van Thuisbezorgd bezorger tot Nordic walker. Uiteindelijk weet niemand nog waar normaal zijn begint en 'fantasy' ophoudt en komt er een onvoorstelbare waarheid aan het zonlicht.

Met zijn spelers daalt regisseur Jeroen De Man af naar de schaduwwereld en brengt een even mysterieus als komisch universum op het toneel. Hij mengt Southpark-humor met 19e eeuwse romantiek en fantasy-filmcitaten. Kinderen van Judas is een ode aan de onbegrensde menselijke verbeelding. Jeroen De Man: “fantasieverhalen maken mijn leven mooier. Ik weet dat ze niet echt zijn, maar toch ontleen ik er een waarheid aan. In Kinderen van Judas proberen fictieve figuren juist die paradox te doorgronden en falen daar hopeloos in.”

Regie Jeroen de Man, spel Judith van den Berg, Majd Mardo, Lisa Schamlé, Betty Schuurman, Joris Smit, Yves Vermeulen en Vincent van der Valk.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.