< Terug naar overzicht

met o.a. Bram van Helden en Michiel Deprez & Pieter Visser

Makershuis Tilburg: PREJAVU

vrijdag 8 decemberAanvang: 20:00Mix
Makershuis Tilburg: PREJAVU

Mix

met o.a. Bram van Helden en Michiel Deprez & Pieter Visser Makershuis Tilburg: PREJAVU


PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus en theater doen je versteld staan.
Vanavond zien we o.a. Future Zen Garden van Bram van Helden, Fase van Michiel Deprez & Pieter Visser en Forms of social engagement (work in progress) van Josse Vessies/The Harmonious Positioning System 


Future Zen Garden - Bram van Helden

We leven in een boordevolle tijd. Een overvloedige stroom van informatie, prikkels, standpunten en keuzemogelijkheden koekt aan in onze hersenpan. “Ik voel dat de ruimte in mijn hoofd regelmatig dichtslibt. Future Zen Garden komt voort uit een behoefte aan ruimte. Vanuit een gemis om waar te mogen nemen zonder een mening te hoeven vormen“
In Future Zen Garden is de mens afwezig. Zijn nalatenschap in de vorm van plastic vormt het landschap. Nu de plastic objecten niet meer in handen zijn van hun schepper hebben ze vrij spel. Dat zorgt voor onbegrensde mogelijkheden.

Het werk van Bram van Helden is een unieke mix-vorm van theater en beeldende kunst. Zijn werk is verrassend door een combinatie van eenvoud én magie. Juist het niet willen creëren van een verhaal of betekenis op voorhand, maakt het bijzonder. Zijn werk daagt de toeschouwer uit zich opnieuw te verwonderen over de objecten die ons omringen.
Bram van Helden is verbonden aan het Makershuis Tilburg. Afgelopen maand werkte hij onder de vleugels van Het Zuidelijk Toneel aan Future Zen Garden.
Concept en uitwerking: Bram van Helden m.m.v. Thijn Kolk, Joep van Helden e.a.


Fase - Michiel Deprez & Pieter Visser

De beeldhouwer onthult het beeld door steen weg te kappen. Op die manier wordt in Fase iets tot stand gebracht door iets anders weg te laten. In deze voorstelling onderzoeken Michiel Deprez en Pieter Visser hoe je de verschillende fases van het jongleren (gooien, vliegen, vangen) uit elkaar kan trekken.
In het samenspel tussen jongleur en tennisballenautomaten verwateren de grenzen tussen mens en machine en voeren ze samen een choreografie van vallende ballen uit, die oneindig lijkt te duren.

Met Pieter Visser, Michiel Deprez, muziek Julian Vogel, dramaturgie Petra Eikelenboom.
Met de steun van Plan Brabant, Het klooster Breda, Podium Bloos, Festival Circolo en De NWE Vorst.


Forms of social engagement - Josse Vessies/The Harmonious Positioning System
work in progress


De meesten van ons zijn gewend geraakt aan leven met schermen, we relateren onze gedachtewereld aan schermen en ontmoeten via schermen zelfs romantische relaties. Schermen, in hun vierkante vorm erg verschillend van onszelf, maar erg aanpasbaar aan al onze noden en wensen. Zijn we er klaar voor om ons volledig toe te wijden aan communicatie van mens naar scherm, scherm naar mens?

Forms of social engagement is een duet tussen twee dancers, een fysiek theaterwerk als onderzoek in de dimensie van nonverbaal communicatieve vaardigheden en de betekenissen in het bezitten van een communicatief fysiek bestaan met beide, verantwoordelijkheden aan zijn omgeving zowel als verantwoordelijkheden aan het zelf. Forms of social engagement is onderdeel van het drieluik 'the Harmonious Positioning System’, een doorgaand onderzoek van choreograaf Josse Vessies en ontwerper Clementine Schmidt.

Dans: Josse Vessies en Anna Zurkirchen Kostuumontwerp: Clementine Schmidt Grafisch ontwerp: Lucas Dubois Geluidsontwerp: Steven Berends
Josse Vessies is verbonden aan het Makershuis Tilburg en ontving een bijdrage van Gemeente Tilburg.


Becky - DeMeiden
Onderzoekspresentatie


Maak op zolder kennis met DeMeiden en krijg een inkijkje in hun proces van het maken van de voorstelling Becky. Schrijver en maker Annemieke Ros gaat graag in gesprek aan de hand van tentoongesteld materiaal.

Joost van Dijk
Kluizenaar

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Deze week is muzikant, componist, videast en (soms) fotograaf Joost van Dijk de kluizenaar. Loop binnen om te luisteren naar de live soundscape die hij tijdens zijn kluizenaarschap ontwikkelt.


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 13,00. VorstVrijpas geldig.